DBU har valgt at justere i den såkaldte ‘røde tråd’. Nu vil man spille mere i banens længderetning og gå efter at true i bagrummet.
Det danske landshold har siden 2006 agtet at spille en bestemt form for fodbold, som har præget DBU’s ungdomssystem i høj grad i forhold til, hvordan man uddanner unge talenter.
Efter Åge Hareides ansættelse har flere eksperter spekuleret i, hvorvidt den norske træner, der er kendt for en noget mere direkte spillestil, vil ind og lave et opgør med DBU’s drejebog, der går under navnet ‘den røde tråd’.
Til en start sker der i hvert fald forandringer i den, men det betyder ikke, at man kaster den over skulderen.
Talenchefen i DBU, Flemming Berg, fortæller, at de har analyseret sig frem til, at man gerne så flere bolde i dybden og ikke så meget spil på tværs af banen.
– Vi har analyseret os frem til, at i det vi kalder fase tre, altså i det målsøgende spil, der vil vi gerne blive endnu bedre. Og det har vi så sat fokus på nu, siger Flemming Berg til TV2 Sport.
– I stedet for at spille den på foden af en kant, som så selv skal tage udfordringen, forsøger vi at gå dybt og finde rummet mellem stopper og back. Det er for at gøre spillet mere dynamisk og mere seværdigt og mere målfarligt.
– Der skal hele tiden være en trussel fra en til to spillere, der er klar til at løbe i dybden – ned i modstanderens bagrum. Når hold er dygtige til at holde bolden oppe på den sidste tredjedel, og så kan true med dybdeløb, så bliver det rigtigt farligt.
– Det er det, vi arbejder meget med på alle vores ungdomslandshold – ligesom det er noget, der vil blive arbejdet med på vores A-landshold, når Åge Hareide kommer igang, slutter Flemming Berg.
DBU indførte ‘den røde tråd’ i 2006.