Divisionsforeningen vil registrere ballademagerne

Divisionsforeningen vil registrere ballademagerne

2098
0
DEL

Divisionsforeningen, der har de danske klubber i ryggen, er på banen med en plan. De vil lave et register for ballademagere og ballade, som vel at mærke ikke er brud på straffeloven.

Sidste uge var en blandet oplevelse, hvis man så dansk fodbold. Der blev leveret rigtig fin fodbold, men udenfor græstæppet var ballademagerne på barrikaderne. I onsdags var der problemer i Telia Parken og allerede fredag var den gal igen. Her kom blandt andet pyroteknikken på overarbejde.

Nu går Divisionsforeningen ind i kampen imod ballademagerne med et nyt tiltag. Det allerede eksisterende register over ballademagere, det såkaldte hooliganregister, skal således udbygges til også at indbefatte ballade, som ikke er brud på straffeloven. Denne type ballade kunne for eksempel være brug af pyroteknik, at løbe ind på banen og at kaste ting ind på banen.

– Alle er enige om, at det vil være en god idé at indføre et sådant register – både politiet, Justitsministeriet og Divisionsforeningen. Der skal ændres en bekendtgørelse i persondataloven. De sidste elementer skal lige på plads, og det tager nok en måneds tid eller to, før det kan blive en realitet, udtaler Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, ifølge TV Midtvest.

Divisionsforeningen har som sagt de danske klubber i ryggen. Dette nye tiltag vil give klubberne mulighed for at udveksle oplysninger, så personer, der har karantæne på et bestemt stadion, også har det på andre stadions.

INGEN KOMMENTARER