FCM genrejste sig og smadrede Esbjerg

FCM genrejste sig og smadrede Esbjerg

904
0
DEL

FC Midtjylland har i den seneste tid været inde i en meget svær periode. I dag stod holdet så over for Esbjerg, der ligeledes har haft en svær periode på det seneste, hvis man ser bort fra deres sejr over FC Nordsjælland i sidste weekend. FC Midtjylland dominerede hele kampen, og slog et svagt Esbjerg hold stensikkert.

Der er langt mellem Herning og Esbjerg. Alligevel er der en ond stemning mellem de to klubber, der har et stort had til hinanden. Derfor var der lagt i kakkelovnen til et spændende opgør, hvor især hjemmeholdet havde noget at skulle revanchere efter fem nederlag på stribe i tre forskellige turneringer dog.

Hjemmeholdet startede faktisk kampen svagt. Det var gæsterne fra Esbjerg, der pressede på. Robin Söder var tæt på at bringe esbjergenserne foran med 1-0, men typisk for Esbjerg lige i tiden, så var heldet ikke med gæsterne, og Daniel Stenderup stod i vejen for Söders forsøg, ellers havde der stået 1-0 til udeholdet.

Så kom FCM med i kampen ud af det blå. Jakob Poulsen og Morten Duncan Rasmussen spillede sig smart i gennem Esbjerg forsvaret, og så var hjemmeholdet foran med 1-0 stik i mod spil og chancer.

Et koks fra Esbjergs målmand, Martin Dubravka, gjorde at Daniel Stenderup måtte gå tidligt i bad, da han fratog FC Midtjylland en oplagt scoringschance, og lige inden pausen øgede Daniel Royer føringen til 2-0, da han flot satte bolden i nettet og fordoblede dermed hjemmeholdets føring. Den scoring knækkede gæsterne.

Efter pausen kom udeholdet igen, da de efter et flot kontraangreb gjorde det til 2-1. Kevin Mensah var målscoren. Den scoring blev dog det tætteste Esbjerg kom på noget som helst. FC Midtjylland scorede til både 3-1 og senere 4-1. Mikkel Duelund og Kristoffer Olson var målscorerne. Til sidst blev det også til 5-1, da Jakob Poulsen fuldendte en flot kamp.

Med sejren er FC Midtjylland oppe på siden af FC København med 30 point. FC København kan dog tage førstepladsen alene igen, hvis de får point mod Brøndby i dag. Esbjerg er til gengæld stadig at finde i bunden af tabellen, hvor holdet blot har 14 point.

INGEN KOMMENTARER