FCM-profil efter tangering af nederlagsrekord: Vi skal kigge os selv i spejlet

FCM-profil efter tangering af nederlagsrekord: Vi skal kigge os selv i spejlet

862
0
DEL

En slukøret Erik Sviatchenko vil sammen med holdet ræsonnere over, hvad der et gået galt, siden FC Midtjylland lørdag aften tabte for fjerde kamp i træk. Landsholdsforsvareren  hæfter sig ved, at klubben har en vinderkultur, og at de skal spille derefter. 

Lørdag aften var der stort ståhej på MCH Arena, da FC Midtjylland og Viborg tørnede sammen i et jysk derby. Forinden havde de forsvarende danske mestre tabt de seneste tre kampe i streg, hvis man tæller alle turneringer med, så der var pres på de sortklædte fra Herning.

Presset kunne FC Midtjyllands spillere tilsyneladende ikke holde til, og de måtte derfor se sig slået af viborggenserne med 2-4, hvilket blev det fjerde nederlag i steg. Det er en tangering af klubbens negative rekord i nederlag i streg.

Og det er bestemt ikke hverdagskost at tabe for de storsatsende herninggensere, og det har givet dem noget at tænke over i den kommende tid, mener holdets anfører Erik Sviatchenko.

– Vi skal kigge os selv i spejlet og spørge hinanden, hvad vi spiller for, og hvad vi vil opnå sammen. Vi er et vinderhold med en vinderkultur, men det er en mærkelig følelse at tabe, siger Erik Sviatchenko.

Selvom det formentlig var en skuffet FC Midtjylland-trup, der gik fra banen lørdag aften, så maner Erik Sviatchenko til besindighed og opfordrer alle i klubben til at kigge analytisk på problemerne.

– Hvis vi vil spille med i toppen, kræver det, at vi kommer lidt ned i en bølgedal for at finde ud af, hvad det handler om. Vi må gå analytisk til værks, for det kan vi bruge til noget i stedet for at tale i vores følelsers vold, siger Erik Sviatchenko.

Det, der lørdag aften blev en tangering af FC Midtjyllands negative rekord i antal nederlag i streg, kan vise sig at blive til en ny rekord. De danske mestre skal nemlig op imod mægtige Napoli i Europa League i midtugen, hvor Sviatchenko og co. må siges at være underdogs.

INGEN KOMMENTARER