FCV-konkurs kan få betydning for topstriden i 1. division

FCV-konkurs kan få betydning for topstriden i 1. division

1231
0
DEL

1. divisionsklubberne Vejle, Horsens og Silkeborg kan muligvis profitere af Slagelse-klubbens konkurs.

Bundholdets elendige økonomi kan få betydning for topholdenes kamp om oprykning.

Tirsdag indgav 1. divisions bundhold, FC Vestsjælland, en konkursbegæring til DBU, der betyder, at klubben fratrækkes seks point. Men de røde tal i FC Vestsjælland kan også få konsekvenser – positive som negative – for andre klubber.

Skæbnen som følge af en mulig konkurs er nemlig forskellig for de fem tophold i 1. division, og derfor kan den vestsjællandske nedtur blive til en jysk optur.

Læs også: Breaking: FCV-ledelse begærer konkurs

Hvis den vestsjællandske klub ikke formår at skabe en økonomisk redningsplan, som skifteretten kan godkende, vil klubben blive erklæret konkurs. Det betyder, at FC Vestsjælland vil blive trukket ud af 1. division og taberdømt 0-3 i de resterende 15 kampe. Dermed vil modstanderne blive tildelt tre point og en plusmålscore på tre. Ved sæsonafslutning vil FC Vestsjælland i så fald blive tvangsnedrykket to rækker plus effekten af indeværende sæson, hvilket derfor vil betyde tre rækker.

I forhold til topstriden kan dette få afgørende betydning, da Lyngby, Vendsyssel, AC Horsens og Vejle Boldklub for øjeblikket kæmper om de tre oprykningspladser til ALKA Superligaen. De fem mandskaber har ikke mødt FC Vestsjælland samme antal gange – Lyngby og Vendsyssel har mødt FCV to af tre gange, og vil derfor modtage tre point, hver ved en konkurs. Horsens, Vejle og Silkeborg vil dog modtage seks point, hver, da de kun har spillet én af tre kampe mod FCV.

– Hvis man ser rent sportsligt på det, er det uretfærdigt. Vi vil gerne have pointene, men vi vil spille om dem. Vi bør konkurrere på sportslige lige vilkår, ellers bliver det skævt, siger Steen Thychosen, sportschef i Vejle Boldklub, hvis kolleger i Silkeborg erkender, at tre ekstra point vil lune.

– Under alle omstændigheder er det en trist sag, selvom vi måske kan bogføre tre ekstra point, siger Kent Madsen, adm. direktør i Silkeborg IF.

Han mener modsat Steen Thychosen i Vejle, at det ikke er uretfærdigt, hvis nogle hold belønnes med point på skrivebordet.

– Det er vanskeligt at lave det regelsæt. Skulle man neutralisere alle FC Vestsjællands kampe? Det er også urimeligt, siger Kent Madsen og henviser til AGF, der også fik tre skrivebordspoint efter en administrativ fejl af Hobros ledelse.

I Vendsyssel FF er kommerciel direktør Flemming Madsen ikke glad for hverken konkurs eller pointkaos.

– Det er mest ærgerligt for FC Vestsjælland, men i pointstriden vil det da være ærgerligt for os, siger Flemming Madsen.

Stillingen i toppen af NordicBet Ligaen ser således ud lige nu:

  1. Lyngby, 41 p.
  2. Vendsyssel, 36 p.
  3. AC Horsens, 31 p.
  4. Vejle Boldklub, 30 p.
  5. Silkeborg IF, 27 p.

INGEN KOMMENTARER