Konklusion på 12. spillerunde i Bundesligaen

Konklusion på 12. spillerunde i Bundesligaen

990
0
DEL

Der var en del overraskelser, og en del uafgjorte resultater, i den runde af Bundesligaen, der blev afsluttet i går.

Den største overraskelse i denne runde var uden tvivl Köln, der lørdag eftermiddag formåede at hive en 1-2 sejr med hjem fra Leverkusen, som de i samme omgang overhalede i tabellen. Det var konstant op ad bakke for Leverkusen, der kom bagud efter blot 17 minutters spil. Efter godt en halv times spil formåede Chicharito at udligne for Leverkusen. Kort tid inde i anden halvleg blev Leverkusens forsvarsklippe, Papadopoulos, udvist med et direkte rødt kort. Köln, der herefter spillede resten af kampen i overtal, formåede at udnytte denne mulighed til at score et mål til, hvorfor de altså stod tilbage som vindere af opgøret.

Denne spillerunde i Bundesligaen blev dog indledt fredag aften med et kedeligt nederlag på hjemmebane til Leon Andreasen og Hannover. En kamp, hvori der forekom hele to scoringer fra straffesparkspletten. Leon Andreasen fik 71 minutter på banen før at måtte lade sig udskifte i en taktisk udskiftning. Gæsterne fra Hertha Berlin formåede at vinde kampen 1-3 på trods af total ligevægt i boldbesiddelsen.

For igen at vende tilbage til lørdag, så endte tre ud af syv kampe denne dag uafgjort. Hoffenheim – Frankfurt, Mönchengladbach – Ingolstadt og Darmstadt – Hamburger SV endte alle uden vinder. Alle disse opgør var mere eller mindre lige, set på boldbesiddelse og antal af chancer.
Dagens anden overraskelse, udover Leverkusens nederlag på hjemmebane, var Mainz der sejrede over Nicklas Bendtner og Wolfsburg. Nicklas Bendtner startede endnu engang inde, da Wolfsburg gæstede Mainz. Kampen tog dog allerede en uheldig drejning for Wolfsburg, inden det første kvarter var spillet. Julian Draxler måtte forlade banen efter blot 13 minutter efter at have modtaget et fortjent rødt kort. Cirka tyve minutter efter formåede Mainz så at udnytte overtallet til at bringe sig foran 1-0, hvilket også var stillingen ved halvleg. I anden halvleg, nærmere bestemt efter 75 minutters spil, trådte Mainz-topscoreren i karakter og lukkede kampen ved at score til 2-0, der også blev kampens resultat. Nicklas Bendtner blev skiftet ud efter 65 minutters spil.
Bayern München kørte, i deres kamp, gæsterne fra Stuttgart over, og vandt i den forbindelse 4-0. Alle kampens mål blev scoret i første halvleg

Ugens runde i Bundesligaen blev rundet af med derby mellem Dortmund og Schalke, der begge var i aktion i henholdsvis Champions og Europa League i midtugen, og kampen i bunden af tabellen mellem Augsburg og Bremen.

Derbyet mellem Dortmund og Schalke var denne uges højdepunkt. Hjemmebaneholdet fra Dortmund var på forhånd udnævnt til favoritter, hvilket de levede op til. Efter en halv times spil bragte Kagawa sit hold foran med et hovedstødsmål. Der skulle dog kun gå tre minutter før Huntelaar havde udlignet for gæsterne. Et mål der blev gjort muligt efter et verdensklasse opspil af den unge Leroy Sane, hvorefter Huntelaar blot skulle prikke bolden over stregen. Denne udligning fik dog kun lov at holde i 10 minutter, hvorefter Dortmunds forsvarsspiller Ginter bragte Dortmund foran 2-1, som også var stillingen ved halvleg. Kort inde i anden halvleg gjorde brandvarme Aubameyang så ondt værre for gæsterne. Han scorede til 3-1, hvorefter han smed sin trøje og afslørede en undertrøje med et batman-logo på. En handling, der ganske logisk resulterede i et gult kort fra kampens dommer. Efter 69 minutters spil kom danske Pierre Emilie Højbjerg på banen og to minutter efter reducerede Schalke til 3-2. Det var dog ikke danskeren, der stod for scoringen men derimod Huntelaar, der også scorede for gæstene i første halvleg. Højbjerg havde flere gode aktioner og et skud, der akkurat gik forbi højre stolpe. Dortmund formåede at holde føringen og vandt dermed derbyet 3-2.

Rundens sidste kamp mellem Augsburg og Bremen endte med en 1-2 sejr til gæsterne fra Bremen. Før kampen var begge mandskaber at finde på Bundesligaen nederste fire pladser. Augsburg lå allersidst med seks point efter 11 kampe, mens Bremen lå på 15. pladsen med 10 point i 11 kampe. Samme antal point som Stuttgart, der ligger under nedtykningsstregen. Gæsterne fra Werder Bremen formåede, som sagt, at hive en 1-2 sejr hjem, hvorfor de kravlede en enkelt plads op i tabellen og nu er tre point over nedrykningsstregen. Augsburg indtager fortsat sidstepladsen med 5 point op til den anden side af nedrykningsstregen.

De forsvarende mestre ligger fortsat på førstepladsen med fem point ned til Dortmund på andenpladsen.

INGEN KOMMENTARER