Lebogang Phiri: Kan virke som inspiration for andre unge spillere

Lebogang Phiri: Kan virke som inspiration for andre unge spillere

1514
0
DEL

Brøndbys Lebogang Phiri var i startopstillingen, da de gulblusede spillede 1-1 med FCK i pokalturneringen i onsdags. Han og Christian Nørgaard virker som inspiration for kommende generationer, mener sydafrikaneren.

Den første af de to pokalsemifinaler sluttede 1-1 i Telia Parken, og Phiri fik i den forbindelse fuld spilletid på Brøndbys midtbane. Han er ganske tilfreds med resultatet:

– Jeg synes det er et fint resultat for os, for vi får et udebanemål. Det giver os en mulighed for at komme i finalen. Det er langt fra overstået, men vi har gode odds, når vi går ind i returkampen, siger han til 3point.dk.

Phiri havde følgeskab af Rodolph Austin og Thomas Kahlenberg på midtbanen, hvilket fungerede rigtig godt, men den unge sydafrikaner vil ikke nødvendigvis spille sammen med Austin og Kahlenberg, for han er tryg ved at spille sammen med alle:

– For at være helt ærlig er jeg komfortabel med at spille sammen med alle vores midtbanespillere, for vi er alle dygtige boldspillere. Vi har det godt med bolden og har mod til at spille i de mindre rum.

Han er dog overbevist om, hvorfor trioen supplere hinanden godt:

– Vi løber nogle ricisi, når vi spiller sammen (Phiri, Austin og Kahlenberg, red.) på grund af erfaringen de kommer med, og den sult og lyst jeg har som ung spiller, for at bevise at jeg er værdig til at spille sammen med de bedste midtbanespillere i ligaen, fortæller Phiri.

21-årige Phiri roser dog også de øvrige midtbanespillere i truppen:

– Boysen spillede også en nøglerolle ved at trække ind centralt, for på den måde kom vi numerisk i overtal mod FCK på den vigtigste del af banen, maskinrummet.

Læs også: Phiri: Har udviklet mig i Brøndby

– Vi skal heller ikke glemme Christian Nørgaard, som kom ind i stedet for Rudy (Austin, red.). Han viste også virkelig karakter og potentiale for at spille med de bedste. Vi har en god diversitet på midtbanen og lige meget hvem der spiller derinde, gør de det egentlig godt.

Sydafrikaneren mener at hans egen og Nørgaards præstationer kan virke som inspiration for andre unge spillere:

– Det er rigtig fedt at se unge spillere som Nør (Nørgaard, red.) og mig selv holde stand mod så stort et hold og i så store kampe, som den i går. Det er inspiration for de unge, der kommer op, siger Lebogang Phiri afslutningsvis til 3point.dk.

Næste opgave for Phiri og holdkammeraterne er mod OB på søndag på Brøndby Stadion.

INGEN KOMMENTARER