Linjedommer: Jeg bliver pålagt at snyde i næste El Clásico

Linjedommer: Jeg bliver pålagt at snyde i næste El Clásico

1330
0
DEL

Ifølge Madrid Radio COPE undersøger det spanske politi påstået pres på en linjedommer, der er i spil til El Clasico den 21. november. Linjedommeren påstår, at han har fået instruktioner om at dømme til fordel for Real Madrid fra Dommernes Faglige Komite, der hører under Spaniens nationale fodboldforbund, RFEF. L’ESPORTIU og flere andre spanske medier bekræfter historien.

En større matchfixing-skandale kan være på vej i Spanien, hvor spanske medier har offentliggjort et dokument, der er blevet sendt både til det spanske politi og myndighederne for korruption i Barcelona. I dokumentet fortæller linjedommeren, der ønsker at være anonym af professionelle og personlige årsager, at han under et møde med hovedommeren blev pålagt at dømme til fordel for Real Madrid, da der var mindre søgelys på linjedommerne end hoveddommeren. Hoveddommeren mente således, at det ville skabe mindre postyr, hvis det var linjedommerne, der dømte forkert.

Rådet for Sport i Spanien: Linjedommeren skal træde frem – vi beskytter ham

Da linjedommeren nægtede, blev han truet med, at han måtte indstille sig på, at hans karriere som dommer var endegyldigt ovre. Linjedommeren lod sig dog ikke kue og tog i stedet forbindelse til en advokat, der tog sagen videre. I det offentliggjorte dokument står der endvidere, at der også er blevet lagt pres på dommerne til andre kampe i sæsonen, men uden at præcisere hvilke.

Sagen er som sagt taget op af det spanske politi og myndighederne for korruption i Barcelona. Hvorvidt der er hold i anklagerne er endnu uvist, men sagen bliver ekstremt interessant at følge. Det offentliggjorte dokument, er på spansk, men kan ses her:

http://www.cope.es/docs/2015/10/21/19370001_94_36_0.pdf

INGEN KOMMENTARER