Mængden af spillere af egen avl er rekordlav

Mængden af spillere af egen avl er rekordlav

1205
0
DEL

Undersøgelser viser at kun 11,7 % af spillerne i Premier League er avlet af deres egen klub. En tendens, der også har spredt sig til resten af Europa.

Procentdelen af spillere i Premier League, der er opdrættet i deres klub, er rekordlav. Det viser en undersøgelse, der samtidig fastslår, at spillere, der er kommet til Premier League fra lande udenfor Storbritannien udgører 59,9 % af det samlede antal spillere i den bedste engelske række.

Den pågældende undersøgelse, der er udarbejdet af CIES Football Observatory, viser altså at kun 11,7 % af spillerne i Premier League kommer fra deres klubs akademi. Dette er et fald på 2,1 % fra 2014. I Europa som helhed er tendensen den samme. Her er tallet faldet til 19,7 %.

Undersøgelsen baserer sit resultat på spillere, der har spillet mindst tre sæsoner i klubben mens de var mellem 15 og 21 år gamle.

Tottenham Hotspur indtager førstepladsen i England, hvad angår procentdel af spillere af egen avl i truppen. Her har deres spillere såsom Harry Kane og Ryan Mason båret frugt i forhold til denne statistik. Hele 32 % af Tottenhams trup består af spillere af egen avl. Chelsea har i den anden ende af tabellen hele 83,3 % udenlandske spillere i truppen. Oven i dem kommer spillerne, der er handlet til klubben internt i Premier League. Disse tæller heller ikke med i statistikken, hvorfor Chelseas procentdel af spillere af egen avl er meget lav.

Rekorden for at have avlet flest spillere i Europa ligger hos serbiske Partizan Beograd, der har avlet 78 spillere. Ajax kommer ind på en andenplads med 75 spillere.

INGEN KOMMENTARER