Mancini om kollega: Racist og homofob

Mancini om kollega: Racist og homofob

770
0
DEL

Inter hentede i går en vital 2-0 sejr ude over Napoli i fjerde runde af Coppa Italia. Opgøret bød på en masse ting: Mål, rødt kort og drama uden for kridtstregerne, hvor bølgegangen mellem de to trænere gik højt. Det fortalte Inters cheftræner, Roberto Mancini, italiensk Tv umiddelbart efter kampen. 

Der er altid gang i den, når de italienske storhold støder sammen, og i går var ingen undtagelse. Napoli og Inter udkæmpede en hård fight i den italienske pokalturnering. Et opgør, som Inter trak sig ud af med en 2-0 sejr. Dramaet begyndte sent i kampen, da Dries Mertens fik sit andet gule kort og røg tidligt i bad. Da uret rundede de 90 minutter, og fjerdedommeren skulle afsløre kampens tillægstid, blev der begået en fejl.

Der var kun beregnet fem minutters overtid, men fjerdedommeren viste ved en fejl ni minutter på monitoren. Det fik udeholdets træner, Roberto Mancini, til at fare over til den uheldige fjerdedommer og brokke sig over de ni minutter. Mancinis reaktion satte sindet i kog hos Napolis træner, Maurizio Sarri.

Mancini fortalte efter kampen, hvad der var blevet sagt mellem de to toptrænere.

– Jeg spurgte fjerdedommeren, hvor han fik de ni minutter fra. Så kom Sarri og råbte ’bøsse’ efter mig. Jeg ville med stolthed være bøsse, hvis han (Sarri, red.) var det, man opfatter som en mand. Han er en racist, sagde en tydeligt oprevet Roberto Mancini til italienske Tv-stationer efter kampen.

Sarri og Mancini fandt hinanden i omklædningen efter og fik snakket, men Mancini vil have, at Sarri skal stå til ansvar for hans ytringer.

–  Jeg gider ikke snakke om kampen. Han undskyldte til mig efter kampen, men hans udtalelser skal ikke glemmes. Han skal skamme sig over dem. Hans opførsel var aldrig gået i England – han havde ikke fået lov til at stå på sidelinjen, fortalte Mancini.

Italy Soccer Serie ADe italienske medier fangede Maurizio Sarri efter kampen for at høre, hvad der var op og ned i sagen.

– Jeg kan ikke huske, om jeg kaldte ham ’bøsse’ – måske. Jeg gav ham en undskyldning og forventede egentlig også, at han ville give mig en. Jeg er vant til, at hvad der sker på banen, bliver på banen, indledte Sarri og fortsatte:

– Jeg har set og hørt værre ting på en fodboldbane. Det er noget nyt, at man fortæller pressen, hvad der er blevet sagt på banen. Tonen var ikke den rigtige, men de ting sker under stress. Hvis jeg virkelig brugte det ord, vil jeg gerne undskylde til det homoseksuelle samfund, afsluttede Maurizio Sarri.

Roberto Mancini beordrede efter kampen sine spillere til at boykotte pressen

(Kilde: Ekstrabladet)

INGEN KOMMENTARER