Ny dommerstruktur skal minimere fejl i Superligaen

Ny dommerstruktur skal minimere fejl i Superligaen

1207
0
DEL

Den tidligere topdommer Claus Bo Larsen er udpeget af DBU, til at stå i spidsen for arbejdet med udviklingen af Danmarks dommere.

DBU’s bestyrelse har udnævnt Claus Bo Larsen som formand for en ny dommergruppe, der er nedsat i forbindelse med udviklingen af en ny dommerstruktur.

Dommergruppen vil bestå af syv medlemmer, der skal varetage det elitære dommerarbejde i Danmark.

Gruppen er en sammenlægning af den tidligere dommergruppe og elitedommergruppe.

– Jeg glæder mig meget til at videreføre det store arbejde, der er foretaget i de tidligere dommergrupper, siger Claus Bo Larsen til DBU’s hjemmeside.

Han har ambitioner om at forberede de danske dommere bedst muligt til kampene:

– I dag er der enormt fokus på dommere, og der kommer flere og flere kameraer på kampene. Derfor ser jeg det som en opgave at hjælpe med forsat at minimere de uundgåelige fejl, der bliver begået, og klæde dommerne endnu bedre på mentalt, siger den nye formand.

Dommergruppen kommer, udover formanden, til at bestå af den tidligere superligadommer Henrik Kragh, den tidligere elitedommer Claus Mortensen, tidligere medlem af elitedommergruppen Per Kjærsgaard-Andersen samt Jan Carlsen, ekspert i fodboldloven og tidligere medlem af elitedommergruppen.

DBU’s dommerkonsulent Kim Milton og medlem af DBU’s bestyrelse Jens Jørgen Møller Nielsen indgår også i gruppen.

– Vi er rigtig tilfredse med, at vi nu har fået lavet en struktur, hvor det er de rigtige mennesker, der arbejder med henholdsvis elite og bredde. Det er en forenklet og mere transparent struktur. Det, tror vi, skaber de bedste dommere i Danmark. Både til eliten og bredden, siger Jens Jørgen Møller Nielsen, som var formand for DBU’s tidligere dommergruppe og har siddet med i arbejdsgruppen for den nye struktur.

INGEN KOMMENTARER