Officielt: Sådan kommer det nyrenoverede Camp Nou til at se ud

Officielt: Sådan kommer det nyrenoverede Camp Nou til at se ud

1338
0
DEL

Den catalanske storklub, FC Barcelona, har valgt hvilket design, der skal præge deres mægtige hjemmebane de næste mange år. Valget er faldet på et design fra japanske Nikken Sekkei og deres catalanske partnere i skikkelse af Pascual i Ausio Arquitectes. 

Det legendariske Camp Nou står overfor et ansigtsløft på intet mindre end 600 mio. euro (ca. 4,5 mia. kr., red.). Dette blev allerede vedtaget tilbage i 2014. Nu har catalanerne dog fundet frem til det design, der skal stå færdigt i løbet af 2021-22-sæsonen. Renovationen af stadionet påbegynder således i 2017-18-sæsonen.

Det virker dog ikke til, at det har været nemt at finde frem til en vinder, da der har været mange om buddet. Oprindeligt har 45 arktitektvirksomheder således budt ind med hvert deres design. Dette tal blev derefter skåret ned til otte finalister, og nu har en jury bestående af fremtrædende personer i klubben samt eksperter udefra valgt at satse på det japansk-catalanske partnerskab i skikkelse af Nikken Sekkei Pascual i Ausio Arquitectes. Dette bekræfter klubben i en officiel pressemeddelelse.

Årsagen til at valget faldt på netop dette bud skyldes dets “elegante, tidsløse, fredfyldte og åbne design”, som det lyder i den spanske storklubs pressemeddelelse.

Læs også: Brøndbys hovedsponsor: Vores position kan komme i spil

Ikke kun står stadionet fra 1957 over for en ny facade, men Messi og co. kan også se frem til flere fans på lægterne. Antallet af siddepladser bliver således øget til 105.000.

Du kan nedenfor se billeder af, hvordan fremtidens Camp Nou kommer til at se ud.

Læs også: Medie: Jan Bech vil lægge yderligere 80 millioner kroner

Læs også: Walcott afslører: Vi afholdte et krisemøde, uden Arsene Wenger kendte til det

INGEN KOMMENTARER