Pique træt af buh-råb og pifteri på landsholdet

Pique træt af buh-råb og pifteri på landsholdet

1060
0
DEL

Selvom Gerard Pique tidligere har udtalt, at spaniernes pifteri af ham til landskampe ikke går ham på, er grænsen efterhånden nået. Seneste eksempel var da Spanien slog Luxembourg 4-0 i fredags.

Efter kampen mod Luxembourg blev Pique atter spurgt ind til hans igangværende fejde med det spanske publikum.

– I bliver nødt til at spørge publikum. Jeg gider kun tale om, hvad jeg laver på fodboldbanen. Jeg vil gerne løse situationen med pifteriet, selvfølgelig vil jeg det, men det afhænger af fansne. Jeg vil give alt, hvad jeg har i mig for at gøre mit arbejde. Jeg synes jeg har forklaret mig selv 1000 gange. Ingen burde tvivle på mit engagement for landsholdet. Jeg har spillet for Spanien siden jeg var 16, udtaler Pique til AS.

Pique fortæller ydermere, at folk kan se på, hvilke udtalelser han har haft om landsholdet, siden han var barn, og forsikre at der intet negativt er. Pifteriet kom dog også i kølvandet på udtalelser Pique havde om de spanske klubrivaler fra Real Madrid, og da man i Spanien typisk holder med sin lokale klub og enten Barcelona eller Real Madrid, synes det også nærmere at være relateret til rivaliseringen mellem disse to klubber.

Denne holdning deler Piques tidligere holdkammerat Xavi, der kritiserer de piftende fans:

– Tiden er inde for at fans pifter mindre og i stedet viser mere support. Han (Pique) repræsentere Spanien, han vil gerne spille, og Real Madrid-fans pifter af ham for det han sagde på Camp Nou (hvor Pique udtalte sig om Kevin Roldän og Ronaldos fest). Fans skulle vise ham mere respekt, udtalte Xavi til Marca.

På samme måde kommer Piques landsholdskammerat, Nolito, ham til undsætning:

– Hvis en spiller bliver piftet af, bliver vi alle piftet af. Jeg håber, vi kunne fortælle publikum, at de skal stoppe med at pifte af ham, men de er frie til at gøre, som de vil, udtalte Nolito til football-espana.

Hvorvidt det lykkedes for Spanien at få stoppet pifteriet af Pique og få fokus tilbage på fodbolden, kan kun tiden vise.

INGEN KOMMENTARER