Polsk journalist om ny Brøndby-angriber: Forsvarsspillerne hader at spille mod ham

Polsk journalist om ny Brøndby-angriber: Forsvarsspillerne hader at spille mod ham

1941
0
DEL

Brøndbys nyerhvervede angriber Kamil Wilczek er en ægte fighter, og forsvarsspillerne hader at stå overfor ham, fortæller journalisten Szymon Podstufka, der har indsigt i polsk fodbold.

Brøndby har i januar måneds transfervindue hentet den polske angriber Kamil Wilczek i italienske Carpi efter et mislykkedet ophold i Serie A.

En polsk journalist ved navn Szymon Podstufka fortæller lidt om, hvordan han ser de blå-gules nye frontløber, og han hæfter sig særligt ved hans rå mentalitet og målrettethed.

– Han er en fightertype. Forsvarsspillere hader at spille mod ham, og de er nødt til at være koncentrerede hele tiden, fordi han lurer på chancen for at snuppe bolden fra midtstopperne eller endda fra målmanden for at komme i en-mod-en-situationer eller score i tomt mål. Det er som om, at han aldrig bliver træt, han kan løbe og presse forsvarsspillerne gennem en hel kamp – derfor er han så hård en modstander, siger Szymon Podstufka til tipsbladet.dk om Wilczek.

 
– Han er også kendt for sin styrke i luften, og han vinder som regel sine luftdueller, holder på bolden og venter på, at kantspillerne tilslutter sig angrebet. Der er er selvfølgelig nogle ting, han ikke er så god til. Han er ikke så god teknisk, han dribler ikke meget, men nogle gange kommer han forbi modstanderen i kraft af sin styrke. Han blev topscorer i Polen, men jeg vil kalde ham en ”late bloomer”, idet han slog sent igenenm i Polen. Der var ingen, der havde forventet, at han ville blive en målmaskine i de første par år af karrieren, fortsætter han.

 
– Jeg håber, at han vil få succes, men der er masser af grunde til, at han muligvis ikke bliver en succes. Der er en del af de polske angribere, der ikke har fået succes i udlandet, og Wilczek kunne ikke få en plads på holdet hos Carpi. Af de sidste mange angribere fra Polen, er det faktisk kun Robert Lewandowski, der har flået til i udlandet. Jeg har hørt, at Wilszek får hård konkurrence i Brøndby, og jeg husker ham som en angriber, der har brug for trænerens tillid for at spille godt. Hvis han kun får nogle få minutter som indskifter, vil han ikke vise sit fulde potentiale, forklarer journalisten til slut.

 
Brøndby IF har papirer på 28-årige Kamil Wilczek frem til sommeren 2019.

INGEN KOMMENTARER