Real Madrid og FC Barcelona arbejder sammen i Tanzania

Real Madrid og FC Barcelona arbejder sammen i Tanzania

868
0
DEL

Spændingen mellem Real Madrid og FC Barcelona er det meste af tiden så intens, at man kan mærke det sitre i luften. Nu har de to klubber ikke desto mindre indgået et samarbejde. Der er ikke tale om et samarbejde i den hjemlige liga, men derimod et samarbejde, der skal hjælpe og aflaste udsatte albinoer i Tanzania.

En af de mest undertrykte befolkningsgrupper i Tanzania er albinoerne. Læger og lokale mener at albinoerne er magiske, hvorfor de såkaldte troldmands-læger er villige til at betale dyrt for en kropsdel fra en albino. Det har gjort albinoerne meget udsatte. Der er mange eksempler på albinoer, der er blevet lemlæstet i andre menneskers jagt på de eftertragtede kropsdele, der menes at have overnaturlige evner.

Et lille pusterum for albinoerne har længe været fodbolden, hvor de mærker et andet sammenhold og en anden samhørighed end den de er vant til. Her oplever albinoerne et pusterum fra den konstante frygt, de lever med udenfor banen. Som det beskrives i dokumentaren ”Sort mand, hvid hud”, der i øvrigt er lavet af spanieren José Manuel Colón, så har albinoerne føromtalte fodboldhold at gøre godt med, Albino United. Den største klub af sin art i Tanzania modtager tilmed støtte fra Europa. Efter dokumentaren havde kastet lys over sagen, så lykkedes det at få to af fodboldverdenens helt store navne med på vognen, Real Madrid og FC Barcelona. Colón udtaler således om situationen.

– Det lykkedes os at få Real Madrid og Barcelona til at tage denne historie op. Menneskerettigheder kommer før deres rivalisering, og dette fodboldhold kæmper for deres plads i samfundet. Takket være sporten, så respekterer deres modstandere dem. Trøjerne, der er doneret af de to største klubber i verden, er en livslinje for dem.

Det er åbenbart blodig alvor for albinoerne i Tanzania. En af de udtalelser, der virkelig har trukket overskrifter på internationalt plan, var da den daværende spanske indenrigsminister nægtede en lille dreng asyl i landet. Endda efter at have hørt den noget usædvanlige og noget barbariske grund.

– En albino-dreng søger politisk asyl, fordi de vil spise ham, der hvor han kommer fra, stod der i rapporten.

Sagen blev senere genovervejet og den spanske indenrigsminister fik åbnet sine øjne for albinoerne i Tanzania.

INGEN KOMMENTARER