Top-dommer Kenn Hansen stopper karrieren. Foreløbig skal han være TV-ekspert

Top-dommer Kenn Hansen stopper karrieren. Foreløbig skal han være TV-ekspert

1885
0
DEL

Den 35-årige danske top-dommer, der ved flere lejligheder tidligere har dømt på internationalt plan, har tænkt sig at stoppe dommer-karrieren. Foreløbig skal han agere ekspert på Kanal 5.

Når den danske befolkning på lørdag og næste tirsdag kan sætte sig til rette og se de to vigtige play-off-kampe mod arvefjenderne fra Sverige på Kanal 5, så vil et af de ansigter, der dukker op på skærmen, være top-dommeren Kenn Hansens. Hans opgave bliver at kommentere dommerens beslutninger og forsøge at sætte ord på hans overvejelser. Optakten til kampen skydes allerede i gang klokken 10 om formiddagen og fortsætter helt indtil kampstart klokken 20:45. Kenn Hansen, der i øvrigt selv har været på banen i forbindelse med EM-kvalifikationen, udtalte sig tidligere til BT om hans nye tjans.

– Hvis der kommer nogle kontroversielle situationer, kan jeg forklare, hvilke overvejelser dommeren har haft – og i sidste ende også forklare, om det er rigtigt eller ej. Det er to historiske kampe, så det er næppe i nogens interesse at være alt for meget i tvivl, om det er rigtigt eller forkert.

Det er dog først til nytår, at vi ikke længere skal have glæde af den danske top-dommer. Han stopper karrieren fordi han ikke kan få kravene til at dømme på internationalt niveau til at hænge sammen med det, at drive sit eget firma.

Selvom han nu skal optræde på Kanal 5 i forbindelse med de næste to landskampe, så har han ikke på nuværende tidspunkt nogle planer om at indlede en TV-karriere. Han ved faktisk ikke hvad fremtiden vil byde på. Han ved kun hvad den ikke kommer til at byde på, altså at dømme fodboldkampe, som han har gjort det hidtil.

– Jeg koncentrerer mig om at dømme færdig året ud. Disse to kampe er dog så ekstraordinært spændende for alle danskere, så jeg kunne simpelthen ikke sige nej til at være en del af Kanal 5’s kompetente setup. Men jeg går lige nu ikke med tv-drømme som sådan. Jeg kommer i hvert fald ikke til at stå ved samtlige Superligakampe og sige, om der er straffe eller ej. Hvis jeg gerne ville bruge så meget tid på Superligaen, så var jeg fortsat med at dømme kampene

INGEN KOMMENTARER