TV3-boss undrer sig over Brøndby-afslag

TV3-boss undrer sig over Brøndby-afslag

2477
2
DEL

TV3 Sports redaktionschef Kim Mikkelsen forstår ikke, hvorfor en flytning af kamptidspunktet i Herning er et problem, når det ikke tidligere har været det. Brøndby IF meddeler, at det er af hensyn til fansene, at man har valgt at afvise at flytte kamptidspunktet. 

Der er lagt i kakkelovnen til et brag af en fodboldkamp på søndag, når FC Midtjylland tager imod Brøndby IF, men på Viasats direktionsgange bekymrer man sig om et lavere seertal end ellers, fordi folk skal vælge mellem Superliga-topkampen eller racerkøreren Kevin Magnussens Formel 1-løb i Bahrain.

Formel 1-løbet afvikles nemlig klokken 17 og slutter først omkring ved 19-tiden, mens topkampen i Herning fløjtes i gang klokken 18.

Det betyder, at folk, der gerne ville se begge sportsbegivenheder, kommer til at stå i noget af et dilemma og må prioritere.

For at undgå dette har TV3 Sport indsendt en forespørgsel til Divisionsforeningen for at høre om muligheden for at rykke kamptidspunktet.

Læs også: Kaká: Denne kamp hjemsøger mig stadig

For få uger siden fik man så svar, og forespørgslen blev afvist, fordi Brøndby IF sagde nej.

Det undrer TV3 Sports redaktionschef Kim Mikkelsen.

– Vi havde via Divisionsforeningen spurgt om at flytte kampen til klokken 19 med det sigte at give danskerne to begivenheder, de rigtig gerne vil se uden at skulle vælge imellem dem. Det sagde Brøndby så nej til, mens Midtjylland sagde ja, siger redaktionschef Kim Mikkelsen til BT og uddyber:

Læs også: Engelsk fængselsfange: Adam Johnson kan se frem til grusom tortur

– Forklaringen, vi fik fra Brøndby, var, at det var på grund af nogle fans, der ikke kunne komme hjem efter kampen.

– Jeg ved ikke, om jeg synes så meget om den forklaring, men jeg kan selvfølgelig undre mig over, at i den seneste aftaleperiode, der løb i tre år, spillede man den sene kamp om søndagen klokken 19. Der hørte jeg ikke noget om, at det var et problem. Jeg synes, det er ærgerligt, men primært fordi der er mange, der ikke kan se de to begivenheder, fordi de overlapper. Men jeg må indrømme, jeg har svært ved at forstå, hvorfor det ikke kunne lade sig gøre, forklarer Kim Mikkelsen.

I Brøndbys kommunikationsafdeling, anført af Christian Schultz, mener man dog modsat Kim Mikkelsen, at man har en ganske legitim grund til at være modstander af at ændre kamptidspunktet.

– Mange gange føles vores udebanekampe også som hjemmebanekampe på grund af den store vokale opbakning. Sportsligt er det derfor vigtigt for os at kunne mønstre flest mulige fans, da de uden tvivl løfter os, siger kommunikationschef i Brøndby IF, Christian Schultz, til BT.

Læs også: Barca-stopper skal under kniven

– Vores medrejsende fans til FC Midtjylland-kampen ville ved et senere kamptidspunkt samtidig have meget svært ved at komme hjem fra Herning. Og ved en senere ankomst i Københavnsområdet ville der ligeledes her være meget begrænsede muligheder for at komme det sidste stykke hjem for mange af vores fans. Det, mener vi, ikke er fair overfor vores fans, som i forvejen ofrer masser af tid og penge på at være en del af klubben.

– Da alle har et ønske om at få flest mulige tilskuere på stadion, er der i forvejen en aftale imellem klubberne i Alka Superligaen og rettighedshaverne om, at den sene kamp om søndagen spilles klokken 18 og ikke klokken 19 som i tidligere sæsoner. Jo flere fans på stadion, jo bedre stemning og oplevelser giver det. Dermed bliver det også bedre tv for rettighedshavere, forklarer Christian Schultz til slut.

Kamptidspunktet ændres altså ikke grundet Brøndbys modstand, og derfor afvikles kampen som planlagt klokken 18:00 på MCH Arena søndag aften.

Læs også: Avis: Mourinho vil bruge en femtedel af Uniteds budget på ‘den næste Ronaldinho’

2 KOMMENTARER

  1. Ham Mikkelsen har da ikke rigtig haft interesse i holdninger til de sene kamptidspunkter fra udeholdets fans. Samtlige superligaklubbers fans har de seneste år klaget over det meget sene kamptidspunkt kl. 19, så hans forundring er på grundlag af manglende viden.

  2. Ham Mikkelsen har da ikke rigtig haft interesse i holdninger til de sene kamptidspunkter fra udeholdets fans. Samtlige superligaklubbers fans har de seneste år klaget over det meget sene kamptidspunkt kl. 19, så hans forundring er på grundlag af manglende viden….

Comments are closed.