UEFA bekræfter ransagning oven på Panama Papers-skandalen

UEFA bekræfter ransagning oven på Panama Papers-skandalen

1111
0
DEL

UEFAs hovedkvarter i Nyon har i dag haft besøg af det schweiziske politi som følge af deres mulige indblanding i den globale skattelyskandale. 

Den nyudnævnte FIFA-præsident, Gianni Infantino, er blevet en ufrivillig del af den verdens-omspændende ‘Panama-papers’-skandale. Det schweiziske politi har således ransaget Infatinos tidligere arbejdsplads i Nyon, hvor han var generalsekretær for Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) samt chef for den juridiske afdeling i UEFA.

–  UEFA kan bekræfte, at vi i dag modtog et besøg af schweizisk politi, der havde en dommerkendelse, oplyser fodboldforbundet til nyhedsbureauet AFP.

Læs også: Pelé hylder afdød Milan-legende

Schweizerens indblanding i skandalen er nu en realitet efter, at det i tirsdags kom frem, at Infantino har underskrevet et tvivlsomt salg af tv-rettigheder til Champions League. Disse rettigheder er således blevet solgt til et sydamerikansk firma, der i øjeblikket efterforskes for bestikkelse og afpresning.

Hovedpersonen selv afviser dog disse spekulationer.

– Jeg har aldrig personligt forhandlet med Cross Trading eller ejerne bag. Den proces blev ledt af et eksternt hold, der forhandlede på vegne af UEFA, skrev Infantino tidligere onsdag i en meddelelse til AFP.

Ifølge de lækkede dokumenter er TV-rettighederne blevet solgt til Cross Trading, der er et argentinsk firma ejet af Hugo Jinkis og hans søn Mariano Jinkis. Disse to personer er af de amerikanske myndigheder blevet anklaget for bestikkelse og afpresning.
Disse TV-rettigheder, som Infantino underskrev, blev solgt for 140.000 dollars, og Cross Trades fik derefter solgt rettighederne for et langt større beløb, der lyder på 440.000 dollars.

INGEN KOMMENTARER