UEFA: Financial Fair Play virker efter hensigten

UEFA: Financial Fair Play virker efter hensigten

984
0
DEL

En ny, omfattende rapport fra UEFA viser, at indførelsen af Financial Fair Play virker efter hensigten, og at fodboldøkonomien er i klar bedring hos samtlige 54 medlemslande. 

Indførelsen af Financial Fair Play havde i sin tid til hensigt at skabe økonomisk stabilitet hos de europæiske fodboldklubber og forvandle topklubbernes massive underskud og overforbrug til sorte tal på bundlinjen samt økonomisk ansvarlighed med driftsoverskud som i andre virksomheder.

UEFA kan i en ny rapport, der er blevet vist til offentligheden onsdag, dokumentere, at Financial Fair Play indtil nu har haft den ønskede virkning.

I rapporten står der bl.a., at de 54 medlemslande i UEFA samlet har omsat for 120 milliarder kroner.

Endvidere fortæller rapporten, at der er et rekordstort samlet driftsoverskud i klubberne på seks milliarder kroner.

I de senere år har der ellers været underskud på den samlede drift – lige med undtagelse af år 2013, som også havde sorte tal på bundlinjen. Aldrig har det dog set så godt ud, som det gør netop nu, viser rapporten.

Dog har man et samlet underskud på 3,6 milliarder kroner, hvis man medregner klubbernes transferaktiviteter, men der er fortsat positive tendenser at spore, da det blot er en tredjedel af det samlede underskud fra 2011.

 

INGEN KOMMENTARER