Yussuf Poulsen og Red Bull Leipzig i nedtur

Yussuf Poulsen og Red Bull Leipzig i nedtur

931
0
DEL

Den talentfulde, unge dansker, der tidligere har været fast mand på U21-landsholdet og nu er inde omkring A-landsholdet, led søndag eftermiddag et smerteligt nederlag på hjemmebane.

Det blev til godt en halv times spilletid for Yussuf Poulsen, da traditionsklubben fra Kaiserslautern besøgte Leipzig. Yussuf Poulsen blev skiftet ind efter 59 minutters spil, men hverken han eller nogen af de andre spillere fra Red Bull Leipzig formåede at redde holdet, fra kampens resultat. Et kedeligt og overraskende 0-2 nederlag.

Freiburg snublede lørdag på udebane mod Duisburg, hvor det tidligere Bundesliga-mandskab ikke formåede at få mere end et 1-1 resultat ud af kampen. Dette nederlag betød, at Red Bull Leipzig havde alle tiders mulighed for ikke alene at indtage førstepladsen i 2. Bundesligaen men ovenikøbet ligge afstand til Freiburg, der inden Leipzigs kamp søndag eftermiddag fortsat indtog førstepladsen. De skulle faktisk kun bruge en uafgjort for at tilbageerobre førstepladsen fra Freiburg, men ikke engang det formåede Red Bull Leipzig at leve op til.

Kaiserslautern har ellers haft en noget sløj start på sæsonen. Inden kampen lå de faktisk kun tre point over nedrykningsstregen, så meget lidt tydede altså på, at mandskabet fra Kaiserslautern skulle være i stand til at stille noget op imod kandidaterne til førstepladsen fra Leipzig. Men trods overtag i både boldbesiddelse og målforsøg, formåede Red Bull Leipzig ikke engang at få scoret et enkelt mål i den kamp, der skulle vise sig at ende 0-2.

Efter en første halvleg, hvor Red Bull Leipzig stod for det meste af det offensive spil, var stillingen 0-1. Kaiserslauterns Klich scorede halvlegens eneste mål efter 37 minutters spil. Denne scoring tog Ralf Rangnick, der er cheftræner for Red Bull Leipzig, så konsekvensen af. Efter 59 minutters spil blev den centrale forsvarsspiller Sebastian skiftet ud, til fordel for en noget offensiv indskiftning i form af Yussuf Poulsen. Hvorvidt det var denne svækkelse af bagkæden hos Red Bull Leipzig, der var skyld i, at Kaiserslautern kort efter kunne bringe sig foran 0-2 skal jeg ikke kunne sige, men det var under alle omstændigheder det der skete, efter 69 minutters spil. Maurice Deville skulle kun bruge godt 5 minutter på banen, før han scorede til, hvad der senere skulle vise sig at blive kampens resultat.

Fansene fra Leipzig har altså god grund til at gå skuffede fra stadion. Red Bull Leipzig kunne have begyndt den nye uge på førstepladsen i stedet for Freiburg, men sådan skulle det ikke være. Nu må de nøjes med at have samme antal point som Freiburg, men en ringere målscore. Noget der yderligere kan gnide salt i Leipzigs sår, er at tredjepladsen fra St. Pauli faktisk også kan komme op på samme antal point, som Red Bull mandskabet altså fortsat står tilbage med, efter denne eftermiddagskamp. Hvis St. Pauli vinder tilstrækkelig stort, hvilket vil sige med tre mål eller mere, så vil Red Bull Leipzig faktisk rykke ned på tredjepladsen, da de så også vil have en ringere målscore end St. Pauli. Det har dermed været en mareridtsagtig weekend for mandskabet fra Leipzig. I fredags lå de på førstepladsen og i morgen aften kan de, hvis altså alt går efter St. Paulis hoved, ende denne spillerunde på tredjepladsen.

INGEN KOMMENTARER