Åge Hareide: Vi skal have Bendtner tilbage

Åge Hareide: Vi skal have Bendtner tilbage

1709
0
DEL

I et interview med TV2Sport hylder Åge Hareide sin forgænger, Morten Olsen, ligesom han også understreger, at det er vigtigt for det danske landshold at få Nicklas Bendtner tilbage. 

Morten Olsen stod i spidsen for det danske landshold i imponerende 16 år, indtil han valgte at takke af i slutningen af 2015.

Efterfølgende er norske Åge Hareide kommet til som træner for det danske landshold, og det er et landshold med nye spillere og helt ny opstilling.

Men selvom opstillingen på banen er anderledes, så mener Åge Hareide ikke, at man ville kunne spille den slags fodbold, landsholdet har gjort under ham, hvis ikke det havde været for det forarbejde, som Morten Olsen har lavet i sin tid som chef for det danske landshold.

Læs også: Top 10: Verdens største derbyer

– Vi kunne aldrig have spillet sådan her, hvis ikke Morten Olsen havde lavet grundarbejdet med landsholdet gennem mange år.

– Vi er nødt til at have bolden, hvis vi skal kunne spille attraktivt angrebsfodbold. Vi kan ikke bare stille os bag bolden og spille på kontra. Vi skal kunne bygge spillet op nedefra, og det har Olsen gjort i mange år med stor succes, fortæller Hareide til TV2Sport.

– Denne stil er bare en udvikling af det, der er sket tidligere, så vi skal spille nogle flere kampe, før vi får sat et aftryk på holdet.

Hareide gjorde det hæderligt i sine to første kampe med det danske landshold, hvor det blev til en sejr mod Island og et nederlag til Skotland.

Læs også: Silva opfordrer PSG-præsident til Zlatan-forlængelse

I begge kampe kom danskerne frem til flere chancer, men på trods af den fine offensive indsats, så mener Hareide, at man stadig mangler en Nicklas Bendtner i topform.

– Vi har ingen andre, som statistik set har scoret så mange mål som Nicklas Bendtner. Men han, som alle andre, skal spille kampe for at spille på landsholdet.

– Han har ikke nogen klub at spille for, så han må hurtigst muligt skaffe sig en klub. Det er vigtigt, at vi får ham i gang, så vi har en skarp målscorer klar til efteråret, afslutter Åge Hareide.

INGEN KOMMENTARER