Appelinstans fastholder afgørelse: Hobro taberdømmes

Appelinstans fastholder afgørelse: Hobro taberdømmes

665
0
DEL

Fodboldens Appelinstans fastholder afgørelsen om at tabedømme Hobro i kampen mod AGF, efter at de benyttede Adama Tamboura, der ikke havde spillerberettigelse.

Oprindeligt slog Hobro AGF 2-1 d. 11. september i år, men efterfølgende viste det sig, at sejrherrenes Adama Tamboura ikke var spillerberettiget, og derfor blev de taberdømt, og AGF fik en skrivebordssejr på 3-0.

Hobro-ledelsen appellerede straks kendelsen, men nu har Fodboldens Appelinstans stadfæstet afgørelsen, meddeler DBU på deres hjemmeside med følgende begrundelse:

– Hobro IK appellerede kendelsen fra Fodboldens Disciplinærinstans, men Fodboldens Appelinstans har ikke fundet grundlag for at ændre på den tidligere afgørelse, og dermed er dommen stadfæstet.

– Hobro IK argumenterede blandt andet for, at der ikke var tale om et klubskifte, men om indgåelse af kontrakt med en arbejdsløs, kontraktløs og klubløs spiller, hvorfor reglerne om spillercertifikater ved klubskifter ikke var relevante.

– Appelinstansen fandt dog ikke, at Adama Tambouras kontraktudløb med Randers FC indebar, at spilleren var ”klubløs” frem til tidspunktet, hvor spilleren blev indmeldt i- og indgik kontrakt med Hobro IK.

I stadfæstelsen bliver der endvidere gjort opmærksom på, at kendelsen inden for fire uger kan indbringes for DIF-idrættens Højeste Appelinstans.

INGEN KOMMENTARER