Brøndby kaster håndklædet i ringen: Ingen blågule fans i Parken på søndag

Brøndby kaster håndklædet i ringen: Ingen blågule fans i Parken på søndag

2920
0
DEL

Brøndby IF har måttet opgive den tosidede dialog med fansene og F.C. København. De blågule tilhængere tropper ikke op til derby på søndag, men boykotter i stedet grundet restriktioner. 

Tidligere på ugen kom det frem, at F.C. København har sat strenge restriktioner for Brøndbys fans efter balladen ved sidste derby.

Restriktionerne gør blandt andet det ulovligt for Brøndby-fansene at opføre såkaldte tifoer, ligesom flag heller ikke er velkomne på Telia Parkens udebaneafsnit.

Disse restriktioner er blevet mødt med stor modstand og harme af Brøndbys fans, og i løbet af ugen har vestegnsklubben forgæves forsøgt at finde en løsning i fællesskab med F.C. København.

I stedet ligger det nu fast, at Brøndby-fansene boykotter søndagens derby, fordi de ikke vil affinde sig med de strenge krav stillet af F.C. København.

Læs også: Så falder hammeren: 16 Brøndby-fans får karantæne efter balladen i Parken

– Vi initierede derfor en dialog mellem alle parter i forsøget på at få enderne til at mødes, så Brøndby-spillerne kunne få den sædvanlige, fulde opbakning på søndag, og FC Københavns spillere kunne opleve en rigtig Derby-stemning. Til trods for en konstruktiv dialog med fangrupperingerne og ihærdige forsøg på at finde en løsning med FC København, er det desværre tydeligt, at en løsning ikke er mulig, skriver Brøndby på klubbens hjemmeside.

Brøndby IF giver endvidere udtryk for deres forståelse overfor fansenes valg om at boykotte kampen. Klubben kalder det en kollektiv afstraffelse af Brøndbys fans.

– Både klub og fans havde håbet og ønsket at få den fulde opbakning i Telia Parken, men vi har fuld forståelse for og bakker op om vores fangrupperingers ønsker om at sige fra over for FC København og det, der kun kan tolkes som en kollektiv afstraffelse af Brøndby-fans. Vi accepterer derfor, at Derbyet på søndag bliver uden Brøndbys fans på tribunerne i Telia Parken og de 1.400 billetter, som vores fans har fået stillet til rådighed til Derbyet, vil derfor blive returneret til FC København, skriver Brøndby på klubbens hjemmeside.

Læs også: Bekræftet: Brøndby-legende stopper til sommer

Vestegnsklubben håber inderligt på en fremtidig løsning, men erkender, at det formentlig kan have lange udsigter. Brøndby er dog klar til at fortsætte dialogen for at finde den bedste løsning, så derbystemningen igen kan få sin plads til disse arvefjendeopgør.

– Vi håber, at der til fremtidige Derby-kampe igen vil være mulighed for, at vores fans kan udføre deres tifo-arbejde og møde fair forhold for Brøndby-fans, så de igen kan få mulighed for at yde den støtte, de ønsker, men som det er nu, har det desværre lange udsigter, skriver Brøndby på klubbens hjemmeside og fortsætter:

Læs også: Klopp tror ikke sine egne øjne efter Liverpools utrolige comeback mod Dortmund

– Vi vil i de kommende uger og måneder fortsætte dialogen med alle parter i håbet om, at man kan komme til enighed og finde en fremtidssikret løsning

– Et Derby uden Brøndby-fans på stadion som på søndag vil ikke være et rigtigt Derby, men blot en kamp i Alka Superligaen, og det har ingen interesse i. Vi vil i hvert fald blive ved med at kæmpe for, at Derbyer er rigtige Derbyer.

Kampen afvikles søndag klokken 18:00 og kan ses på TV3+ med en dertilhørende optakt inden da.

Se også: Video: Gense alle højdepunkter fra den magiske Europa League-aften på Anfield

INGEN KOMMENTARER