Capellas stopper i Brøndby IF: Flytter hjem til Barcelona for at drive...

Capellas stopper i Brøndby IF: Flytter hjem til Barcelona for at drive eget projekt

3117
0
DEL

Brøndby Masterclass’ U17-mandskab skal have ny cheftræner, eftersom at Albert Capellas stopper til sommer. Spanieren drager hjemad for at forfølge sit eget projekt i Barcelona. 

Da Albert Capellas blev præsenteret som Thomas Franks assistent i 2014, var det som en profileret træner med en fortid i mægtige FC Barcelona, men siden da er spanierens stjerne kun falmet.

I december måned sidste år blev Capellas degraderet til U17-træner, og til sommer er han helt færdig i klubben. Det meddeler Brøndby på klubbens hjemmeside.

Der er dog én helt særlig grund til, at projektet i Brøndby er et overstået kapitel for Capellas vedkommende, for han ønsker at dedikere sig fuldt ud til det projekt, han gennem længere tid har tumlet med.

– Jeg har de sidste ti år haft en idé om, hvordan jeg kan være med til at udvikle unge trænere, der gerne vil have en bedre forståelse af boldbesiddende fodbold. Og specielt trænere der ikke har de store muligheder gennem deres klubber for at komme til udlandet på trænerkursus, siger Albert Capellas til Brøndbys hjemmeside og fortsætter:

– Det er en hjemmeside, hvor man kan lære en masse nye øvelser og hvordan, man kan sætte dem sammen til en boldbesiddende spillestil på banen. Og hvis man tror på idéerne, som jeg gør, så kommer jeg gerne ud til klubber og bidrager med min erfaring fra Spanien, Holland og Danmark.

Læs også: Afsløring: Denne spiller forpurrede Cristiano Ronaldos skifte til Juventus

– Jeg har nogle andre muligheder for fremtiden, som jeg også overvejer, men i første omgang gælder det mit eget projekt. Så må vi se om det ændrer sig, og mit eget projekt bliver et sideprojekt. I fodbold ved man aldrig og tingene kan gå rigtig stærkt, siger Capellas.

Albert Capellas ser Brøndby IF som en sovende gigant, der skal vækkes, men det tager tid, fastslår spanieren.

– Klubben er en sovende gigant, men den skal nok vågne. Det kræver dog tålmodighed, og det er en af de ting, der er sværest at have i fodboldens verden – det gælder uanset, om man er Brøndby IF eller FC Barcelona.

– Brøndby Masterclass er en rigtig godt koncept med dedikerede trænere, og når resultaterne af arbejdet i Masterclass for alvor begynder at vise sig, begynder det at blive spændende herude. Men det kræver som sagt tålmodighed og en cheftræner for Superligaholdet, der tør tro på de unge talenter og give dem chancen, siger den passionerede træner med den dedikerede tro på udvikling.

– Jeg har udviklet mig alle de steder, jeg har været, og jeg forlader Brøndby IF som en bedre træner, end da jeg kom. Det håber jeg, at jeg med mit projekt også kan hjælpe andre med at blive.

Læs også: Hårde straffe venter formentlig FCK og Brøndby efter fanballade

Når Albert Capellas til sommer stopper som U17-træner for Brøndby Masterclass, tager den nuværende U15-træner Frank Hjortebjerg over, og det er ikke tilfældigt.

– Frank har været hos os længe nu, og det er et naturligt skridt i Franks karriere at tage næste skridt. Det er vi glade for, at han kan hos os, for hans ambitioner matcher perfekt vores ambitioner som klub, siger Brøndby Masterclass-chef Kim Vilfort.

Hele problemet er dog ikke løst med en omrokering, for med Frank Hjortebjergs forfremmelse står U15-holdet og mangler en cheftræner, men arbejdet med at finde en er allerede iværksat, skriver Brøndby på klubbens hjemmeside.

Læs også: Valencia suspenderer ombejlet offensivspiller

INGEN KOMMENTARER