6. februar: Den mørkeste dag i Manchester Uniteds historie

6. februar: Den mørkeste dag i Manchester Uniteds historie

3963
0
DEL

Den 6. februar er altid en dag, der vil stå i Manchester United-fansenes erindring. Præcis den dag tilbage i 1958 skulle en tragisk flyulykke udspille sig i München, hvor i alt 23 mennesker måtte lade livet. Sambabold.dk stiller skarpt på mærkedagen.

Datoen er 6. februar 1958. Busby Babes er på vej tilbage i fly i et heftigt snevejr efter en European Cup-kamp (i dag kendt som Champions Leauge, red.) i Beograd. Flyet har måttet mellemlande i München for at tanke op.

Da optankningen af flyet er klaret, forsøger de sig igen at begive sig afsted, men lette vil flyet ikke.

Først i tredje forsøg lykkedes det at komme i luften, men få øjeblikke senere er flyet henlagt i ruiner midt i snelandskabet.

21 personer dør øjeblikkeligt efter ulykken, mens yderligere to dør senere af kvæstelser. En af dem var Manchester United-spilleren Duncan Edwards.

21-årige Duncan Edwards er blot én af otte Manchester United-spillere, der dør som følge af flyulykken. Også Roger Byrne, Eddie Colman, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor, Geoff Bent og Liam Whelan bliver alle ofre.

Klubsekretær Walter Crickmer og trænerne Tom Curry og Bert Whalley må også lade livet.

Det var dog ikke kun folk tilknyttet Manchester United, der døde efter det forfærdelige styrt. Også otte journalister blev dræbt. Alf Clarke, Tom Jackson, Don Davies, George Fellows, Archie Ledbrook, Eric Thompson, Henry Rose og Frank Swift var navnene på de otte journalister, der omkom. Sidstnævnte havde en fortid som spiller i Manchester City.

Også flykaptajnen Ken Rayment døde efter få ugers indlæggelse, mens den daværende manager Sir Matt Busby mistede sin gode ven Willie Satinoff.

Rejsearrangøren Bela Miklos og stewarden Tom Cable slap heller ikke levende fra ulykken.

Alt i alt 23 personer dør altså efter denne tragiske flyulykke, som i dag har fået en helt speciel og symbolsk betydning for Manchester United og deres fans verden over.

INGEN KOMMENTARER