Efter indhop mod United: “Den talende giraf” er på radaren i udlandet

Efter indhop mod United: “Den talende giraf” er på radaren i udlandet

1076
0
DEL

Paul Onuachu blev torsdag aften matchvinder på MCH Arena, da han sparkede bolden ind bag Manchester United-keeper, Sergio Romero. Nu er han på englændernes læber.

Han er 202 centimeter høj og er oprindeligt fra Nigeria. Paul Onuachu har fået stor opmærksomhed efter sit succesfulde indhop mod selveste Manchester United. Med sit mål til 2-1 blev den nigerianske angriber matchvinder og gav FC Midtjylland et godt udgangspunkt til torsdagens kamp på Old Trafford. FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein, anerkender angriberens pragtpræstation, og mener ikke, at det er gået ubekendt hen.

– Det er svært at sige, hvor meget hans pris er steget. I journalister elsker at få os til at sige, at nu er han gået fra 10 millioner euro til 50 millioner euro. Men det er jo mere det, at han er på radaren nu i mange engelske klubber. Det er selvfølgelig mange penge værd, hvis han kan følge op, siger Claus Steinlein.

Læs også: FCM-helt: Vi forventede mere af United

Fodboldverdenen har ændret sig de seneste årtier, og sportsdirektøren siger, at efter Paul Onuachu’s præstation i torsdags ville han sandsynligt blive solgt til udlandet for tyve år siden.

– For 20 år siden kunne man blive solgt til udlandet på sådan en kamp, som Paul spillede mod Manchester United. Sådan er det ikke i dag. Han skal spille godt i et halvt eller helt år, score mål kontinuerligt, lave nogle assist, spille gode kampe. Nu begynder klubberne selvfølgelig at tage herover for at kigge. Vi får flere scoutbesøg, og der kommer sikkert også flere fra England for at se, om det bare var held, eller om han virkelig er så dygtig. Det er det, Paul skal bevise nu, anerkender klubbens sportsdirektør.

De britiske aviser har skrevet rosende ord om den høje, ranglede angriber efter kampen mod Manchester United. Men det er ikke store ord, der kommer fra hovedpersonen selv.

– Sådan er det at være fodboldspiller. Det ene øjeblik er du ikke noget, og så spiller du en god kamp, og sekundet efter er du noget helt specielt, siger Paul Onuachu selv om den stigende opmærksomhed.

Læs også: Disse klubber scouter FCM-spillere, når de tager imod Manchester United

Karsten Werge er klubbens ‘Integrationsminister’ på deres fodboldcollege. Han har fået ovenstående titel, fordi han blandt andet hjælper de nigerianske spillere igang med tilværelsen i klubben. Integrationsministeren fortæller, at Paul Onuachu er en spiller med god selvironi, humor og stort mod til at have sine egne holdninger. Han er for eksempel blevet talsmand for klubbens nigerianske kuld.

– En gang imellem kalder vi ham ’Den talende giraf’. Han kan sagtens rode sig ud i diskussioner, han ikke lige har styr på. Men han skal nok argumentere for det alligevel, siger Karsten Werge, der husker en enkelt gang, hvor Onuachu har talt nigerianernes sag på akademiet.

– Vi havde en stor diskussion om fodboldstøvler på et tidspunkt. Vi har en god aftale om, at de på akademiet får et par rigtig gode fodboldstøvler hvert år. Men de ville gerne have dem i de helt rigtige farver. De sidste nye skrig. Der tog Paul diskussionen for dem, og hvis man kan forklare det til Paul, forstår de andre det også, siger Karsten Werge til BT.

Læs også: Oddset-spillerne tror ikke på FCM-overraskelse

Onuachu blev hentet til FC Midtjylland som 18-årig. Claus Steinlein og Jens Ørgaard, der er mellemmand for Onuachu, var et år før på besøg hos samarbejdsklubben FC Ebedei for at se den høje angriber an.

– Vi så en tynd, ranglet fyr, som vi kunne se masser af potentiale i, men som der også skulle bygges meget på. Han kunne nogle af de samme ting, som han også viste mod Manchester United. Dengang var det bare meget mere ukontrolleret. De lange ben trippede over bolden, og han skød både vildskud og gode skud, siger Steinlein, der har lagt ører til meget, efter Onuachu begyndte i FCM.

– Mange af dem, der følger med i vores talentsektor uden for Midtjylland, har grinet og spurgt, hvorfor vi skrev kontrakt med ham. Hos alle, der bliver så lange som ham, hænger kroppen ikke sammen i så tidlig en alder. Nervebanerne når simpelthen ikke at komme i kontakt med fødderne. Det var ikke altid, at fødderne gjorde, som hjernen ville, da han kom, siger sportsdirektøren.

Men fødderne er begyndt at adlyde Onuachu, og efter kampen mod Manchester United blev engelske Sky Sports hængende i Herning for udelukkende at tale med den nye Peter Crouch, som de kaldte ham. Jess Thorup er ikke i tvivl om spillerens store potentiale.

– Der er kæmpe potentiale. Han er en usleben diamant, som er tæt ved at blive den helt skinnende diamant. Det har vi godt vidst i et stykke tid. Der er stadig nogle ting, Paul skal øve sig i. Men vi så i går og også mod Club Brugge, hvor han lavede et fantastisk indhop, at han har et kæmpe potentiale. Det er fedt at få lov at arbejde med, siger cheftræneren.

FC Midtjylland drager til Manchester i næste uge for at forsvare sin nuværende 2-1 føring, når de besøger Old Trafford torsdag aften. Det er en stor opgave, der venter forud, men optimismen er høj på heden.

Læs også: Midtjylland-talent: Vi er ikke bange for Manchester United

INGEN KOMMENTARER