Eks-præsident erkender at have modtaget bestikkelse i omstridt FIFA-skandale

Eks-præsident erkender at have modtaget bestikkelse i omstridt FIFA-skandale

1237
0
DEL

Den tidligere præsident for Honduras, Rafael Callejas, erklærer sig skyldig i en sigtelse omkring bestikkelse. Nu står han til at skulle tilbagebetale 4,3 millioner kroner. 

Et nyt kapitel i FIFA’s historie er skrevet, efter at Gianni Infantino i sidste måned blev udpeget som den nye præsident i verdensforbundet.

UEFA’s tidligere generalsekretærs fornemmeste opgave i sit nye job er at genskabe FIFA’s troværdighed og få vasket tavlen ren.

Skandalerne i og omkring FIFA fra tidligere hober sig dog fortsat op, mens de nye ledende kræfter forsøger at samle det glansbillede, som er krakeleret henover de seneste år.

Den seneste skandale, der har set dagens lys, er en bestikkelsessag med Rafael Callejas i hovedrollen. Seneste nyt er, at den tidligere Honduras-præsident har erklæret sig skyldig, og nu står han til at skulle tilbagebetale intet mindre end 4,3 millioner kroner.

Oprindeligt var eks-præsidenten tiltalt for otte tilfælde af korruption og pengehvidvaskning. Den 15. december sidste år erklærede Callejas sig uskyldig i disse forhold, men mandag stod han så igen i retten, og nu erkender han sig skyldig i to forhold.

En af disse to sager omhandler bestikkelse fra et firma i Florida. Firmaet bestak sig til tv-rettighederne til Honduras’ VM-kvalifikationskampe.

I første omgang står Rafael Callejas som sagt til at skulle tilbagebetale 4,3 millioner kroner, og den 5. august skal han så i retten for at have afsagt sin endelige dom.

Begge forhold, som han har erklæret sig skyldig i, har en strafferamme på op til 20 års fængsel.

INGEN KOMMENTARER