EM-kvalifikation: Millioner på spil for Danmark

EM-kvalifikation: Millioner på spil for Danmark

1046
0
DEL

I går blev det gjort klart, at Danmarks vej til EM går via playoff-kampe. Men foruden danskernes mulighed for at se landsholdet til slutrunden, er der også en stor pose penge på spil, skriver BT i dag. 

Da Albanien i gårsdagens kamp vandt 3-0 over Armenien, udløste de samtidig deres billet til Europamesterskaberne sammen med Portugal. Det betyder samtidig, at Danmark skal igennem en hård playoff-runde, hvis også vi skal kvalificere os.

Kvalifikationen har dog også betydning for, hvor mange penge DBU kan hente hjem. Ifølge økonomichefen i DBU, Bo Grøn-Iversen, er kvalifikationen omkring 70 millioner kroner værd.

Det betyder dog ikke, at DBU’s budgetter falder sammen, hvis Danmarks skulle gå hen og tabe kvalifikationskampene. Direktøren i DBU, Claus Bretton-Meyer, fortæller således, at DBU ikke har budgetteret med den slags sportslige succes, men ser på det som en ekstra gevinst, hvis Danmark kvalificerer sig til slutrunden:

– Og når vi forhåbentlig kvalificerer os, er det en ekstra bonus, og det giver anledning til, at vi kan se på, hvordan vi investerer de penge klogt i dansk fodbold. Men skulle vi være så uheldige, at vi ikke kvalificerer os, har vi det budget, vi har arbejdet med hele tiden.

Danskerne skal dog ikke være urolige for, hvorvidt den eventuelt manglende økonomiske gevinst bliver udslagsgivende for, hvem Danmark kan hente som landstræner, når Morten Olsen stopper.

– Vi arbejder ud fra et forsigtighedprincip. Og det går netop på, at vi ikke lægger de her dødsensfarlige bonusser ind, så det har ingen indflydelse på en fremtidig ansættelse af en landstræner.

Alligevel må vi håbe, at landsholdsdrengene får kvalificeret sig til EM-slutrunden via playoff-kampene. På tirsdag er de sidste kvalifikationskampe spillet, og vi ved derefter, hvilke hold vi potentielt kan møde i vores playoff-kampe.

INGEN KOMMENTARER