Erik Sviatchenko stolt over startplads i Celtic

Erik Sviatchenko stolt over startplads i Celtic

1053
0
DEL

Den danske midtstopper Erik Sviatchenko er stolt over, at have spillet sig til en startplads i sin skotske klub.

Skærtorsdag tager Danmark imod Island i Herning, og det kan blive et herligt gensyn for mange midtjyder, når Erik Sviatchenko indtager MCH Arena med resten af landsholdstruppen.

– Det er dejligt at være hjemme, og jeg er stolt over, at jeg allerede nu har tilspillet mig en startplads i Celtic, siger Sviatchenko, der dog måtte nøjes med at være reserve til sin første kamp i Celtic.

– Men til mit held blev Efe Ambrose (nigeriansk stopper, red.) udvist, og siden har træneren satset på mine kvalifikationer på pladsen, siger Erik Sviatchenko.

Midterforsvaren blev mandag kåret som ‘årets Superliga-spiller 2015’ til Dansk Fodbold Award.

– Den hæder er jeg stolt over. Men set fra min synsvinkel kunne den lige så godt have været tilfaldet Thomas Delaney, forklarer Erik Sviatchenko.

Det blev til flere gode år i FC Midtjylland, hvor han blandt andet vandt det danske mesterskab sidste år. Skiftet til Celtic fortryder Sviatchenko dog ikke.

– Selvfølgelig er der nogle ting jeg savner. Men det var det rette tidspunkt for mig at skifte til udlandet. Jeg fulgte med spænding FCM’s kampe I Europa League mod Manchester United. De gjorde det fremragende i den første kamp. Til gengæld var præstationen knap så god i returopgøret. Det seneste stykke tid er det resultatmæssigt ikke gået så godt for FCM. Men vent og se: De kommer ovenpå igen. Truppen er altså stærk, fortæller han.

Sviatchenko er ligesom resten af truppen spændt på første landskamp under Åge Hareide.

– Men nu må vi se, hvordan den ny landstræner (Åge Hareide, red.) sætter holdet. Det er vi alle spændte på, siger Erik Sviatchenko.

Læs også: Midtbaneprofiler er spændte på Hareides idéer

INGEN KOMMENTARER