Sydafrikanere dømmes til karantæne i ny matchfixing-sag

Sydafrikanere dømmes til karantæne i ny matchfixing-sag

853
0
DEL

Tre fodboldledere fra Sydafrika er blevet idømt karantæner på mellem to og fem år i forbindelse med en matchfixing-sag fra 2010. 

FIFA’s etiske komité har udelukket tre sydafrikanske fodboldledere, da de alle har været involveret i en matchfixing-sag tilbage fra 2010, hvor Sydafrika afholdte VM i fodbold.

Sagen vedrører flere af de testkampe som Sydafrikas A-landshold spillede op til slutrunden i 2010. Det beretter nyhedsbureauet Reuters om.

Læs også: PSG-profil sendes til behandling i Qatar

Den ene af de tre idømte mænd er Leslie Sedibe, det er tidligere chef for det sydafrikanske fodboldforbund (safa). Sedibe er blevet idømt fem års karantæne samt en bøde på 20.000 schweizerfranc, hvilket svarer til godt og vel 136.000 kroner.

De to andre dømte mænd er Steve Goddard og Adeel Carelse. Både Goddard og Carelse har været ledere for safa’s dommerforbund, og de er hver blevet idømt to års karantæne.

Karantænerne hænger sammen med den karantænedom på seks år, som FIFA sidste år uddelte til Lindile Kika, som ligesom Goddard og Carelse også er tidligere fodboldleder i Sydafrika.

INGEN KOMMENTARER