Gigantisk Nike-tilbud: Så mange millioner kan Barca tjene i ny sponsoraftale

Gigantisk Nike-tilbud: Så mange millioner kan Barca tjene i ny sponsoraftale

2013
0
DEL

FC Barcelona er ifølge adskillige spanske medier blevet tilbudt en astronomisk stor sponsoraftale af Nike. Svimlende 750 millioner kroner rundt regnet kan den catalanske storklub tjene per sæson.

Det er ingen hemmelighed, at fodboldmarkedet eksploderer i disse år, hvad angår tv-aftaler, sponsorer og andre interessenter.

Modsat England, hvor de mindre Premier League-klubber også hiver store summer hjem, bliver kagen ikke fordelt ud i Spanien, når vi snakker tv-rettigheder, og nu kan FC Barcelona tage endnu et skridt op ad den økonomiske rangstige.

Læs også: Medie: Manchester United klar med astronomisk beløb for Ronaldo & Ramos

Således erfarer den spanske avis AS sammen med en lang række andre medier, at Nike har fremlagt et nyt trøjesponsorat for FC Barcelona, som alt i alt er 746 millioner kroner værd årligt.

Catalanerne vil per sæson tjene 633 millioner kroner på aftalen, men dertil pålægges diverse variabler, som alt i alt formentlig vil give en årlig indtjening på 746 millioner kroner.

Læs også: Busquets urolig i Barcelona – PSG, United og City står klar i kulissen

Det er en væsentlig forbedring af Barcelonas nuværende aftale med Nike. I dag tjener de spanske mestre 261 millioner kroner gennem deres aftale, og derudover tjener de yderligere 142 millioner kroner på trøjesalg årligt.

Dermed vil FC Barcelona næsten fordoble deres indtjeningsgrundlag fra Nike, hvis aftalen vel at mærke realiseres.

Læs også: Video: Overskudsfyldt Klopp griner hånligt af Bayern-nederlag

INGEN KOMMENTARER