Hård anklage mod Zlatan: Han har været dopet

Hård anklage mod Zlatan: Han har været dopet

2282
0
DEL

Den svenske atletik-landstræner, Ulf Karlsson, anklager Zlatan Ibrahimovic for, at have været dopet i sin tid i Juventus. 

Zlatan Ibrahimovic har altid været et synonym med styrke, slagkraft og kynisme. Men spørger man den svenske atletik-landstræner, Ulf Karlsson, så er Zlatans muskulatur ikke blevet opbygget helt efter regelbogen.

– Zlatan tog 10 kilo på i løbet af et halvt år i Juventus. Jeg tror, at han var dopet. Det står tydeligt for mig, siger Ulf Karlsson anklagende til det svenske medie NWT.dk, og fortsætter.

– De (fodboldspillerne, red.) slipper i højere grad for at blive testet end individuelle idrætsudøvere. Zlatan tog 10 kilo muskler på i løbet af et halvt år i Juventus. Det er umuligt at gøre på så kort tid. Også Albin Ekdahl (ligeledes en svensk fodboldspiller, red.) tog otte kilo på i samme klub. Jeg tror, at kulturen var sådan i Juventus på det tidspunkt. De havde en læge, som fik en karantæne på 22 måneder, siger Karlsson.

Læs også: Flere Brøndby-fans er blevet sigtet for vold mod tjenestemand efter pokalbrag

Både Zlatan og Ekdahl spillede i Juventus i 2004, hvor klubbens daværende læge, Riccardo Agricola, blev beskyldt og fyret for at have været rundhåndet med præstationsfremmende til spillerne i form af EPO, og det er den sammenhæng, der får Ulf Karlsson til at anklage Zlatan for brug af doping.

Pressechefen for det svenske fodboldlandshold, Niklas Bodell, siger det er en alvorlig anklage, og kalder Ulf Karlssons påstand for absurd.

– At påstå sådan noget uden at have beviser er for mig vældigt opsigtsvækkende og overraskende. Jeg vil hverken spekulere over eller røre ved Karlssons påstand, men det lyder fuldstændigt absurd i mine ører, siger Niklas Bodell til svenske Expressen.

– Hvis jeg var Ulf Karlsson, ville jeg være meget forsigtig med at komme med sådan nogle anklager ud fra et rent spekulativt formål. Det gør mig oprørt, hvis jeg skal være helt ærlig.

Også landsholdschefen for det svenske landshold, Lasse Richt, er rystet over anklagen, og er meget overrasket over Karlssons udtalelser.

Læs også: 41-årig tidligere Arsenal-helt bekendtgører comeback

– Jeg troede, at han var et klogt menneske, siger Lasse Richt.

– Man bliver helt stum. Der er så mange løse tråde. At han (Zlatan, red.) skulle have tage 10 kilo på i Juventus? Jeg ved ikke, hvilke fakta han forholder sig til, udtaler Lasse Richt til Expressen.

Ulf Karlssons anklage kommer i forbindelse med et doping-seminar der i disse dage er blevet afholdt i den svenske by Karlstad. Til seminaret i Karlstad beskyldte Karlsson ligeledes Sovjetunionens ishockeyhold fra 70’erne og 80’erne for også at være dopede.

Ulf Karlsson har tidligere selv indrømmet, at han i sin aktive atletik-karriere har været bruger af doping.

INGEN KOMMENTARER