Hårde straffe venter formentlig FCK og Brøndby efter fanballade

Hårde straffe venter formentlig FCK og Brøndby efter fanballade

2905
0
DEL

F.C. København og Brøndby IF går næppe ustraffet for den fanballade, som udspillede sig i Telia Parken onsdag aften. 

Mens Brøndby leverede opløftende spil i pokalderbyet mod F.C. København, var det forholdene uden for kridtstregerne, der tog fokus i Telia Parken.

I første omgang løb Brøndbys fans med overskrifterne for deres brug af kasteskyts mod spillere, pressefolk og tilskuere, men siden da har pyroteknikken i begge fanlejre også fået mediebevågenhed, og nu kan begge klubber meget vel se frem til en hård straf, eftersom at der er tale om gentagende regelbrud.

– Der er en verserende sag på baggrund af dommerindberetningen – det drejer sig om begge klubbernes fans, siger turneringschef i DBU og sekretær for Fodboldens Disciplinærinstans, Henrik Andersen, til tipsbladet.dk.

Der kan dog gå noget tid, før sagen bliver afsluttet, og afgørelsen falder.

Læs også: Afsløring: Denne spiller forpurrede Cristiano Ronaldos skifte til Juventus

– Jeg forventer ikke sagsbehandlingen afsluttet i denne uge, men vi skal nok melde ud, når afgørelsen kommer, siger Henrik Andersen.

I januar måned faldt der dom i sagen omkring massiv brug af ulovlig pyroteknik fra derbyet den 8. november 2015 på Brøndby Stadion. Dengang fik Brøndby tildelt 125.000 kr. i bøde, mens F.C København skulle punge op med 100.000 kr. for deres fans’ optræden.

Netop fordi der er tale om gentagelsestilfælde, kan der være hårde domme på vej til begge klubber.

Læs også: Brøndby: Derfor har vi takket nej til de 503 ekstra siddepladser i Parken

– I dagens kendelse fremhæver instansen, at man specielt ved såkaldte højrisikokampe oplever et markant større omfang af overtrædelser, og at Brøndby fortsat ikke formår at iværksætte effektive tiltag for at komme problemet til livs. På den baggrund gentager Fodboldens Disciplinærinstans for anden gang advarslen om, at der sandsynligvis vil blive anvendt andre sanktioner end bødestraf ved alvorlige gentagelsestilfælde, lød DBU’s begrundelse den 21. januar 2016, efter at der var fældet dom i sagen.

Reglerne er faktisk ganske skrappe på området, og klubberne kan ende med at miste retten til at spille foran tilskuere på hjemmebane, ligesom klubbens udebaneafsnit på fremmed græs kan blive lukket ned i en periode. Den ultimative straf er af sportslig karakter, hvor DBU decideret kan fratrække point i tabellen.

Du kan læse mere udpenslende om DBU’s love her.

Læs også: Brøndby-komet vil videre: Føler mig klar til næste niveau

INGEN KOMMENTARER