Haugaard inden mulig Premier League-debut: Jeg er pivklar

Haugaard inden mulig Premier League-debut: Jeg er pivklar

1368
0
DEL

Jakob Haugaard er klar til at vogte Stoke-buret, men han tager ikke minutter for givet. Dertil er konkurrenten en for dygtig målmand. 

Lørdag aften måtte Jack Butland lade sig udskifte i landskampen mellem Tyskland og England, da han fik et brud på anklen. Skaden vil sandsynligvis koste ham resten af sæsonen og EM-slutrunden med, og derfor skal Stoke-manager Mark Hughes finde en erstatning mellem stængerne.

Danske Jakob Haugaard, som har en fortid i FC Midtjylland, står som favoritten til at overtage målmandshandskerne sæsonen ud, men bundrutinerede Shay Given er også i truppen, og derfor tager danskeren intet for givet.

– Det kan sagtens være, det bliver mig, der skal spille, men jeg udelukker ikke muligheden for, at det er Shay (Given, red.). Det bliver lidt glemt i det store billede, siger Haugaard til bold.dk og forklarer:

– Han er der stadigvæk, og jeg tænker ikke, ‘fedt man, så må der blive syv kampe til mig’. Jeg er pivklar på at spille så mange af de resterende kampe som muligt. Men jeg har også den anden i baghovedet. Jeg lader mig ikke rive alt for meget med.

Konkurrenten og kollegaen Shay Given er netop vendt tilbage fra en skade og er derfor langt fra sit fysiske topniveau. Anderledes forholder det sig dog for danske Jakob Haugaard, som er i strålende form.

– Rent fysisk er jeg i topform. Selvfølgelig er jeg ikke på maks kamptræningsmæssigt, det giver sig selv. Jeg spillede de to pokalkampe, og det gik godt. Så hvorfor skulle det ikke gå godt, hvis det er tilfældet på lørdag? Det er jeg da stensikker på, det kommer til at gøre. Jeg er på toppen, understreger Haugaard.

Der er en generel tro på, at det er Haugaard, som får chancen, og danskeren erkender da også, at han godt kan mærke, at øjnene og opmærksomheden er rettet mod ham.

– Det er kommet tættere på, end før Jack (Butland, red.) blev skadet. Der er sket noget på opmærksomhedskontoen. Det gør, at man lige mærker alle impulserne lidt ekstra. Det er fint nok at mærke, at man er i live engang imellem, siger Haugaard grinende.

– Det er, som det skal være. Jeg havde først været nervøs, hvis der ikke var sket noget inde i kroppen. Det er jeg helt tryg ved, siger han til slut.

Jakob Haugaard har tidligere optrådt to gange for Stoke City – begge i FA Cuppen.

INGEN KOMMENTARER