Kendte tv-værter i skudlinjen til derby: Det er helt urimeligt

Kendte tv-værter i skudlinjen til derby: Det er helt urimeligt

1625
0
DEL

Camilla Martin og Peter Kjær måtte onsdag flygte fra Viasats studie på grund af farlige kasteskyts.

Det var voldsomme scener, der udspillede sig onsdag aften på tilskuerrækkerne efter rivalopgøret mellem FC København og Brøndby IF. Kasteskyts i form af dåser, mønter og jernrør sendte Viasat Sports sportsjournalister, Camilla Martin og Peter Kjær, på flugt fra deres studie i Parken.

Det får konsekvenser i fremtiden ifølge redaktionschefen hos Viasat Kim Mikkelsen.

– Min fornemste opgave er jo at sikre, at sikkerheden omkring vores folk er på plads. Så det tager vi selvfølgelig en snak med klubberne og Divisionsforeningen om, hvordan vi får det løst. Og det er i forhold til alle kampe, for det er jo helt urimeligt, at folk, der passer deres arbejde, pludselig skal være i fare, siger redaktionschefen til BT.

Da kampen blev fløjtet af, kastede Brøndby-fansene med objekter såsom jernrør og mønter efter FCK-spillerne, der var på vej ud i omklædningsrummet.

Viasat studiet var i samme ende som spillerudgangen, og værten Camilla Martin og fodboldekspert Peter Kjær befandt sig derfor direkte i skudlinjen. Tv-stationen endte med at afslutte live-udsendelsen af nedtakten, der foregik samtidig med kasteskytsene.

– Camilla og Peter har ikke følt sig bange eller skræmt som sådan, men de var selvfølgelig utrygge ved situationen. Det har også noget at gøre med, at det går så hurtigt, og at de først bagefter tænker over, hvad der foregik. Men det har for begge været en ubehagelig oplevelse. Især når der kommer et jernrør, der lander ret tæt på, for så er det jo tilfældigheder, siger Kim Mikkelsen.

– De står midt i en udsendelse, hvor de snakker med OB-vognen (produktionsvognen, red.). De opdager egentlig ret sent, hvor slemt det er ved at udvikle sig til at blive. De står jo ikke hele tiden og kigger op, men også ned i deres notater og over mod kameraet.

Beslutningen om at afbryde nedtakten kom fra produktionsvognen, og Kim Mikkelsen er tilfreds med den.

– Det er klart, at når der ryger ting ind som dåser og et jernrør, der ikke lander ret langt fra dem, så er det selvfølgelig tilfældigheder, der afgør, om de eller andre bliver ramt. På den måde kan man sige, at de var i fare, forklarer Kim Mikkelsen til BT.

Læs også: Sportsredaktør: Skal der et dødstal til, før ledelsen tør sætte ind overfor Brøndby-fansene?

INGEN KOMMENTARER