Klubkoryfæ: Laudrup ødelagde Brøndby-kulturen

Klubkoryfæ: Laudrup ødelagde Brøndby-kulturen

2079
0
DEL

Bjarne Jensen mener, at man med ansættelsen af Michael Laudrup i 2002 kastede Brøndby-kulturen over skulderen. 

De fleste vil nok betegne Michael Laudrups periode i Brøndby som temmelig succesfuld, men ifølge klublegenden Bjarne Jensen begyndte de blågules nedtur, da man i 2002 udpegede ham som cheftræner.

Den fysisk betonede spillestil, som gennem adskillige år havde kendetegnet Brøndby IF, blev erstattet af Laudrups fodboldromance, mener Bjarne Jensen.

– Da Michael kom til klubben, gjorde man fuldstændig op med hele kulturen og spillefilosofien, som Brøndby blev berømte for i 80’erne og 90’erne, siger Bjarne Jensen til Ekstra Bladet, inden han uddyber:

– Brøndby fik succes ikke kun i Danmark, men i ude i Europa, fordi vi havde en meget fysisk stil på banen. Modstanderen blev presset overalt på banen. Hele den kultur gjorde Michael op med, da han kom til.

– Han begyndte at træne på en helt anden måde og valgte helt andre spillertyper. Groft sagt lavede Michael om på det hele. Og da han så forsvandt, havde vi ikke de gamle Brøndby-dyder at falde tilbage på, forklarer Bjarne Jensen videre.

Bjarne Jensen mener dog, at der også var en anden væsentlig faktor til, at Brøndby er havnet i en langvarig krise uden titler.

Læs også: Auri: Jeg gør mit ypperste hver dag

– Efter Brøndby vandt guld i 2005 skulle Per Bjerregaard have udnyttet den situation og lagt aktieklasserne om. Per var i mange sammenhænge meget visionær, men her valgte han i stedet nepotismens vej, siger Bjarne Jensen og henviser til ansættelsen af sønnen Anders som sportsdirektør.

– Det bliver svært for Brøndby at komme tilbage på højeste niveau. Man er nødt til at satse på Masterclass, fordi man aldrig kommer til at købe spilere på samme niveau som FCK. Men når du taler talentudvikling i dag, så er FCN, FCM og FCK mindst lige så dygtige som Brøndby, siger Bjarne Jensen til slut.

Læs også: Solbakken afslører: Vi har overvejet Hjulmand

INGEN KOMMENTARER