Pierre-Emile Højbjerg ude i kulden i Schalke 04

Pierre-Emile Højbjerg ude i kulden i Schalke 04

986
0
DEL

Den danske landsholdsspiller er kommet længere og længere væk fra startelleveren i Schalke 04. Det er kun blevet til seks minutters spilletid i 2016.

Han er siden 2-0-sejren over Serbien i juni 2015 blevet kaldt for både en stor karakter, profil, en kriger og fremtidig anfører på det danske landshold. Men otte måneder senere må Pierre-Emile Højbjerg erfarer, at hans ophold i den tyske storklub, Schalke 04, har været en skuffelse.

Han har tidligere været lejet ud fra gigantklubben, Bayern München, hvor han har kontrakt frem til 2018. Sidste sæson var han nemlig i Augsburg, hvor han blev brugt flittigt på den centrale midtbane. Men Højbjerg har efter årskiftet kun fået sølle seks minutters førsteholdsfodbold i Schalke. Klubben har spillet seks kampe, og i tre af dem har han end ikke siddet på bænken.

En udlejning til Schalke 04 skulle have været en mulighed for det unge talent for at komme styrket tilbage til Bayern München, men alt tyder på, at det modsatte vil ske.

– Som det er nu, er det en klokkeklar fiasko, lyder det fra Eurosports Bundesliga-kommentator Henrik Hvillum.

Klubben har i januar hentet midtbanespillerne Younes Belhanda og Alessandro Schöpf, der begge har overhalet danskeren i køen for spilletid. Udover nyindkøbene står både spillere som Johannes Geis, Leon Goretzka, Max Meyer og det ombejlede stortalent Leroy Sané foran den danske midtbanespiller.

– Han træner fint og er ikke skadet, men lige nu er han bare ikke god nok i træner André Breitenreiters øjne, siger journalisten Elmar Redemann fra mediet Reviersport, der dækker Schalke 04 på tæt hånd. Han er heller ikke bange for at kalde lejeopholdet for en skuffelse til BT.

Henrik Hvillum holder heller ikke skuffelsen tilbage, og mener bestemt heller ikke, at lejeopholdet har været en succes.

– Nu vender han næsten tilbage i vanære, og det er altså et problem, når man er en ung spiller, siger han.

– Han skal måske kigge et yderligere niveau ned til bunden af Bundesligaen for at finde en klub, der vil have ham på permanent basis, tilføjer kommentatoren fra Eurosport.

Schalke 04 skal næste gang op imod Shaktar Donetsk i Europa League på torsdag.

 

INGEN KOMMENTARER