Så falder hammeren: 16 Brøndby-fans får karantæne efter balladen i Parken

Så falder hammeren: 16 Brøndby-fans får karantæne efter balladen i Parken

4480
0
DEL

Brøndby IF udsteder karantæne til 16 af klubbens fans. Det sker ovenpå urolighederne i pokalderbyet mod F.C. København i Telia Parken i sidste uge. 

Mens Brøndby IF leverede opløftende spil i pokalderbyet mod F.C. København i sidste uge, var det forholdene uden for kridtstregerne, der tog fokus i Telia Parken.

Flagpinde, jernrør og andre hårde genstande blev kastet mod spillere, FCK-fans og pressefolk.

Det må 16 Brøndby-fans nu bøde for, efter at klubben har meddelt, at de vil få karantæne.

– De får karantæne, fordi de har overtrådt gældende dansk lovgivning eller det gældende stadionreglement. Det er meget individuelt, hvad de har gjort, men det svinger fra generel dårlig opførsel til vold, siger sikkerhedschef i Brøndby IF, Mickel Lauritsen, til BT.

Netop fordi sagerne er individuelle, er det ikke samme straf, alle 16 Brøndby-fans får.

Læs også: Daniel Agger: Brøndbys strategiændring kommer otte år for sent

– Det kommer meget an på forseelsen, men generelt er det mildeste man kan få stadiontjeneste – og ellers går karantænerne normalt op til tre år. Dertil giver vi også en afgift for en række forhold, og det kommer oven i selve karantænen, forklarer Mickel Lauritsen videre.

Selvom flere af ballademagerne gemte sig bag maskering, er det alligevel lykkedes Brøndbys ledelse at finde frem til de skyldige.

– Det handler om at få kigget på og sammenlignet overvågningsoptagelser, fotos, rapporter og forklaringer, og ad den vej har vi fundet frem til de personer, der har overtrådt stadtionreglementet, siger Lauritsen.

– Forhold bliver normalt altid politianmeldt, når vi optager sager. Vi samarbejder med Københavns Vestegns Politi, forklarer sikkerhedschefen videre.

Læs også: Zlatan: Jeg har haft mange tilbud fra Premier League-klubber

Karantæneudstedelserne er gældende i alle arrangementer, som har med klubben at gøre.

– Vores karantæner gælder til alle arrangementer, der har med Brøndby IF at gøre, fortæller Mickel Lauritsen.

Selvom karantænerne er udstedet til 16 Brøndby-fans, stopper klubbens efterforskning ikke. De vil helt i bund og straffe alle skyldige.

– Vi undersøger videre, for selvom vi er nået et godt stykke i vores efterforskning, så ligger der fortsat et stort arbejde foran os. Vi har stor interesse og fokus på, at personer, der har overtrådt reglerne, også mærker konsekvensen af deres handlinger, siger Mickel Lauritsen til slut.

Læs også: Pinligt: United-fan dukker op på det forkerte stadion

INGEN KOMMENTARER