Sportsdirektøren i FC Køln efterforskes for tyggegummi-kast

Sportsdirektøren i FC Køln efterforskes for tyggegummi-kast

982
0
DEL

Det tyske fodboldforbund har åbnet en sag imod sportsdirektøren i 1. FC Køln, Jörg Schmadtke, fordi han, i løbet af weekendens ophedede 1-1-kamp, kastede et stykke tyggegummi efter Hoffenheims sportsdirektør.

Schmadtke og cheftræneren Peter Stoger sprang op i raseri efter Kevin Volland leverede en sen udligning i weekendens kamp mellem Køln og Hoffenheim. Raserianfaldet medførte, at Schmadtke tog sit tyggegummi ud og kastede det i retning af Hoffenheims cheftræner, Julian Nagelsmann.

Køln-direktøren forsøgte at forklare sin aparte opførsel med, at Køln-spilleren Lukas Kluenter, efter en åbenlys fejl af Eduardo Vargas, lå på banen og tilsyneladende var skadet, da Kevin Volland altså scorede til 1-1.

Schmadtke vidste tilsyneladende godt, at han var gået over stregen. I hvert fald udtalte Hoffenheims sportsdirektør, Alexander Rosen, at sagens hovedperson ringede til ham efter kampen og undskyldte. Rosen sagde også, at der var lagt låg på sagen i forbindelse med undskyldningen, men det tyske fodboldforbund er åbenbart af en anden mening. Ikke engang en undskyldning på landsdækkende tysk TV kunne altså forhindre, at sagen i dag blev åbnet hos det tyske fodboldforbund.

– Ja, jeg kastede det. Det var en reaktion. Jeg har allerede ringet til Hoffenheims sportsdirektør, Alexander Rosen, og sagt undskyld. Jeg er ked af det, udtalte Køln-direktøren.

At være på kant med reglementet er dog ingenlunde nyt for Schmadtke. Så sent som december sidste år fik han en bøde på næsten 50.000 kroner, fordi han fornærmede dommerne i kampen mellem Køln og Bremen. Dengang råbte den tilsyneladende temperamentsfulde sportsdirektør følgene:

– I æggehoveder bliver værre uge for uge.

Vi må vente og se, hvad straffen bliver denne gang, men sandsynligheden taler for, at straffen bliver hårdere end som så, fordi det er anden gang på relativt kort tid og fordi handlingen denne gang var fysisk og ikke verbal.

INGEN KOMMENTARER