DBU: Danmark søger værtskab for tre slutrunder

DBU: Danmark søger værtskab for tre slutrunder

1062
0
DEL

Udover EM i 2024 eller 2028, så vil DBU ansøge om værtskab til et U20-VM og en kvinde-slutrunde.

Fodboldformændene i de nordiske lande heriblandt Dansk Bold-Union (DBU) overvejer at ansøge om værtskab for tre store slutrunder i de kommende år.

DBU-formand Jesper Møller vil i samarbejde med fodboldforbundene i Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne undersøge muligheden for at arrangere EM-slutrunden i 2024 eller 2028.

Men to andre slutrunder er nu på fodboldforbundenes læber, når det kommer til de næste par år. Det oplyser Jesper Møller til DR Sporten.

– Det er meget normalt, at man omkring så store turneringer også finder nogle at øve sig på. Og i den forbindelse kigger vi på FIFA U20-VM og naturligvis en kvindeturnering, som også kunne være ret interessant for os, siger DBU-formanden.

EM-slutrunden er fra og med 2016 udvidet til 24 deltagende nationer. Det er det samme antal som til det seneste U20-VM i New Zealand. Fra næste år vil kvinde-EM også udvides fra 12 til 16 hold.

– De turneringer er så store, så de er en opgave i sig selv. Men det er rigtigt godt at have flere ting – også politisk og strategisk, når vi skal lægge puslespillet – at have flere turneringer at spille på. Det tror vi er klogt, siger Jesper Møller.

I 1991 var Danmark vært for kvinde-EM og senest for fem år siden afholdte Danmark U21-EM.

Til EM 2020 er Danmark en af 13 værtsnationer, da slutrunden spredes ud over hele Europa grundet 60 års jubilæum.

Læs også: Brøndby-assistenttræner bliver U16- og U18-landstræner 

INGEN KOMMENTARER