St. Pauli gned salt i Red Bull Leipzigs blødende sår

St. Pauli gned salt i Red Bull Leipzigs blødende sår

1243
0
DEL

St. Pauli skulle bruge en sejr, hvis de skulle holde trit med toppen af 2. Bundesligaen. Efter Red Bull Leipzigs uafgjorte resultat i gårsdagens kamp, der var en noget skuffende affære, kunne St. Pauli tilmed overhale mandskabet fra Leipzig, hvis de vandt tilstrækkelig stort over aftenens modstander fra Düsseldorf

St. Pauli fik her til aften besøg af Düsseldorf. Siden år 2010 har begge klubber prøvet lykken i Bundesligaen. I ingen af tilfældene kan der dog tales om en stabil tilværelse, hvorfor begge mandskaber nu igen er at finde i 2. Bundesligaen. Meget tydede derfor på et opgør, der sagtens kunne vise sig at blive tæt.
St. Pauli er dog kommet betydeligt bedre fra land i denne sæson end Düsseldorf, der inden kampen lå på en 16. plads, hvorfor de også hos de fleste var tilskrevet favoritværdigheden. St. Pauli havde i den modsatte ende af tabellen også deres at kæmpe for. En sejr var hvad der skulle til, hvis de skulle holde trit med den absolutte top af ligaen. Hvis sejren skulle vise sig at blive tilstrækkelig stor, hvilket vil sige en sejr med tre mål eller mere, så kunne klubben fra Hamborg endda tage andenpladsen fra Red Bull Leipzig, der snublede i går og smed deres førsteplads over styr.
Denne sjove tanke, altså at St. Pauli skulle kunne fuldende Red Bull Leipzigs mareridtsagtige weekend ved at vinde tilstrækkeligt stort, viste sig at udspille sig i virkeligheden. St. Pauli vandt, trods mindre boldbesiddelse, 4-0 over gæsterne fra Düsseldorf.

Kampens ubestridte spiller var Lennart Thy, der spillede en fænomenal kamp. Den 23 årige, tyske angrebsspiller, der tidligere har optrådt for diverse tyske ungdomslandshold, formåede inden der var spillet en halv time af kampen, at tredoble antallet af mål, han havde scoret igennem hele sæsonen, op til aftenens kamp. Lennart Thy havde i de første 13 kampe af sæsonen haft en noget sløj målnæse. Et enkelt mål var det blevet til. Da dommeren fløjtede til halvleg havde han således scoret kampens eneste to mål. Lennart Thy sørgede ydermere for at hans hidtidige målscore blev femdoblet. I anden halvleg scorede han ligeledes hele to mål, hvilket bragte ham op på fem sæsontræffere i alt. Dette understreger også uforudsigeligheden i fodbold. Altså at en spiller kan gå på banen med en enkelt scoring i 13 kampe og efter godt 90 minutters spil have forøget antallet af scoringer til fem.

Lennart Thy er dermed efter al sandsynlighed ikke en populær mand i Leipzig. På grund af hans bidrag til kampens udfald, har Red Bull Leipzig, som sagt før, nu byttet den førsteplads de havde inden denne runde, til en mere beskeden tredjeplads. Det er dog kun målscoren, der adskiller de tre bedste hold i 2. Bundesligaen, der alle har 26 point efter 14 kampe. En god tredjedel inde i sæsonen er det altså umuligt at forudsige, hvad der kommer til at ske. Til sommer, når sæsonen er slut, er det de to bedste hold, der rykker op i landets bedste række. Tredjepladsen skal ud i to play-off-kampe mod det tredjesidste hold fra Bundesligaen. Der kan meget vel vise sig at blive tæt kamp om de eftertragtede oprykningspladser. Ligesom de tre bedste hold alle har samme antal point, så har de tre næste hold i rækken, altså 4. 5. og 6. pladsen også det samme antal point. De har 22 point efter 14 kampe, hvilket godt kunne lægge op til en slutspurt om oprykningspladserne, når vi når så langt. Det bliver under alle omstændigheder spændende at følge.

INGEN KOMMENTARER