Syv grunde til, at Louis van Gaal ikke er blevet fyret

Syv grunde til, at Louis van Gaal ikke er blevet fyret

1961
0
DEL

Den britiske avis The Telegraph har opstillet syv grunde til, hvorfor den omstridte Manchester Untied-træner Louis van Gaal ikke er blevet fyret. Resultaterne har været meget svingene for Manchester United, hvilket har fået mange til at forlange og håbe på Louis van Gaals afgang.

1. Han er beskyttet af Ed Woodward

Louis van Gaal er eftersigende beskyttet af vice-direktøren i Manchester United, Ed Woodward, der altså holder hånden over den hollandske træner. Selvom Van Gaal ikke er vellidt blandt fansene, så er han eftersigende højt agtet af mændene i fine jakkesæt. Ledelsen i Manchester United stoler derudover på, at Woodward selv ved, hvornår tiden er inde til at kigge sig om efter en ny træner.

2. Bobby Charlton er ikke Mourinho-fan

Den mand, der står forrest i køen når eller hvis Louis van Gaal bliver fyret, er eftersigende Jose Mourinho. Selvom han er et varmt navn blandt fansene, så er de øvre kræfter i klubben eftersigende ikke begejstrede. Især United-legenden Bobby Charlton skulle have et problem med den karismatiske portugiser. Derudover tales der om en tradition i Manchester United, der går ud på, at en ny manager skal velsignes af blandt andre Bobby Charlton, hvilket altså godt kan have lange udsigter.

3. For tidligt til Giggs

Ryan Giggs er Louis van Gaals nummer to. Det virker derfor naturligt, at han overtager trænersædet, i hvert fald for en stund, hvis Van Gaal bliver fyret. Mange eksperter taler dog om, at det er for tidligt for 42-årige Giggs. Mange er enige om, at Manchester United trods alt vil være for stor en mundfuld for en mand, der stadigvæk er grøn i trænerfaget.

4. En meget dyr afsked

En fyreseddel til Louis van Gaal kan blive en meget dyr affære. Det vurderes at Van Gaal, i tilfælde af en fyring, skal have en kompensation på 100 millioner kroner. Dette tal er naturligvis et skøn, men en træner som Andre Villas-Boas fik eftersigende 120 millioner, da han blev fyret i Chelsea.

5. Ingen kan gøre det bedre

Hvis Pep Guardiola var tilgængelig, så var det rimelig sikkert, at Louis van Gaal havde modtaget en fyreseddel for længe siden, men sådan ligger landet ikke. Guardiola betragtes som verdens bedste træner, men han er som bekendt på vej til Manchester City. Selvom Van Gaal får meget af skylden for Uniteds besværligheder, så kæmper den hollandske træner altså også med en skadesliste, der siger spar to.

6. Aktiepriserne

Kursen for Manchester United-aktier har i lang tid været nedadgående. Da det stod værst til, faldt aktieværdien hele to procent på en enkelt dag, hvilket vil sige, at klubben blev en halv milliard kroner fattigere. Det forventes ydermere at aktiekursen vil styrtdykke, hvis Louis van Gaal bliver fyret. Dette styrtdyk skulle dog kun være midlertidigt, men det er meget usandsynligt, at United-ledelsen uden videre vil tage chancen.

7. Pinligt at fyre to trænere

Ed Woodward, der eftersigende har det sidste ord, er en meget stolt mand. Han vil derfor meget nødigt lade Louis van Gaal ryge ud af den samme vej, som den forhenværende træner David Moyes, der også stod i spidsen for et særdeles vaklende Manchester United-hold.

INGEN KOMMENTARER