Tim Cahill: Pengene i Kina bliver kun større

Tim Cahill: Pengene i Kina bliver kun større

943
0
DEL

Den kinesiske Super League har brugt enorme summer af penge i 2016. Den australske landsholdsspiller Tim Cahill, der har spillet i Kina siden marts 2016, forventer at rekord-handler snart vil finde sted.

Tim Cahill, der slår folderne i Shanghai Shenhua, tror at klubberne i den kinesiske Super League vil fortsætte med at slå rekorder. I løbet af dette transfervindue er rekorden for det største transfer-beløb allerede blevet slået fire gange, hvilket har betydet, at en række stjernespillere er kommet til den kinesiske liga fra storklubber i Europa.

Shanghai SIPG var de første, der slog den kinesiske transferrekord. I sidste måned købte de således den brasilianske angriber Elkeson hos deres liga-rivaler fra Guangzhou Evergrande. Beløbet var omkring 135 millioner kroner. Dernæst blev rekorden slået af Jiangsu Suning, der købte Ramires for omkring 210 millioner kroner. Herefter slog Guangzhou Evergrande tilbage og købte Jackson Martinez for omkring 315 millioner kroner, hvorefter Jiangsu Suning tilbageerobrede rekorden ved at købe den eftertragtede Alex Teixeira for omkring 375 millioner kroner.

Tim Cahill, der snart kan få en ny holdkammerat i form af Ezequiel Lavezzi fra Paris Saint-Germain, hvis rygterne taler sandt, har udtalt, at transfersummerne kun vil blive større og større.

– Da jeg tog til Kina, så kendte jeg visionen. Jeg vidste, hvad der stod bag og jeg vidste, hvad de ville gøre. At se, hvor det er kommet til og hvor vi er, det er ret sindsygt, udtalte Cahill til Fox Sports.

– De har slagkraft. Hvis de vil have noget, så køber de det og hvis de vil af med noget, så skaffer de sig af med det. Det er faktisk en klassisk svingdør. Man ser en masse spillere, der kommer til og man ser en masse spillere tage afsted.

– Det er sindsygt at være vidne til, men det bliver kun værre. Det bliver stort. Snart overskrider de også 100 millioner euro [750 millioner kroner].

– Valgene som spillerne tager i dag handler ikke om fodbold, som de gjorde i min tid. Det handler ene og alene om at tjene penge og kommer selvfølgelig an på, hvor du vil hen som person.

– Kommer det til at hjælpe spillerne? Nej. Kommer det til at blive stort for landet? Ja.

– Spillerne har forskellige måder at tænke på. Man skal også kunne leve i Kina, hvis man tager hertil. Jeg bor i Shanghai, som er en storby. I nogle af de andre byer kan livet godt være hårdt, så vi må se, hvad der sker.

Navne såsom Gervinho og Fredy Guarin tog også til Kina i januar. Her sluttede de sig til spillere såsom Paulinho, Demba Ba, Stephane Mbia og Asamoah Gyan, der også spillede i Super League sidste år.

36-årige Tim Cahill indømmer blankt, at hans beslutning om at tage til Kina kun handlede om penge. Han har således advaret flere af de nyankomne om det, at skulle leve i Kina.

 

INGEN KOMMENTARER