Zlatan: Jeg har fået Sverige og Frankrig på verdenskortet

Zlatan: Jeg har fået Sverige og Frankrig på verdenskortet

1188
0
DEL

Zlatan Ibrahimovic er her, der og alle vegne i optakten til play-off-kampene mod Danmark. Zlatan er særlig kendt og berygtet for sine kontroversielle udtalelser. I forbindelse med gårsdagens pressemøde kunne den karismatiske svensker så føje endnu et par kontroversielle udtalelser til CV’et.

Zlatan insisterer på, at han har vedligeholdt sin form i løbet af sine tre år i franske PSG. Han mener også at denne form har fået Frankrig på verdenskortet. Denne udtalelse har forarget mange i Frankrig. Dagens franske aviser er således enten rasende over Zlatans udtalelser eller uforstående overfor udtalelserne. De fleste franskmænd mener, at Frankrig allerede er godt etableret på verdenskortet. Med en VM-sejr så sent som 1998 og spillere såsom Zidane, Henry, Cantona og Ribery ville de fleste nok give de franske aviser ret. Zlatan har uden tvivl betydet noget for fransk fodbold på baggrund af klubfodbold. At han ligefrem skulle have fået Frankrig på verdenskortet, må nok siges at være en overdrivelse.

Den svenske angriber, der netop har vundet Sveriges Årets Fodboldspiller-pris for tiende gang i sin karriere, holder sig ikke kun til Frankrig når han taler om at få lande på fodboldens verdenskort. Sverige får samme omgang i manegen. Forud for Sveriges play-off-kampe udtaler Zlatan således.

– Jeg ville elske at spille med ved EM i Frankrig.

– Jeg har haft en fantastisk tid i Frankrig og vil have gode minder i bagagen når jeg forlader landet. Jeg har fået Sverige på verdenskortet og nu har jeg fået Frankrig på verdenskortet. Det er jeg glad for.

Zlatan har dog en pointe når han siger, at han har haft en fantastisk tid i Frankrig. 115 mål i 140 kampe er det blevet til, siden den svenske angriber ankom til PSG og Ligue 1 i 2012.

Til pressemødet blev Zlatan også spurgt om, hvorvidt hans alder er ved at indhente ham. Til dette spørgsmål svarede han som følger.

– Er jeg mindre stærk nu? Jeg har ni mål og fem assists i 10 kampe – jeg er statistisk bedre end før.

– Hvis jeg er ved at blive gammel, svag og kan gøre hvad jeg gør, så forestil jer hvad jeg ville gøre, hvis jeg var ung og god. Hvis jeg er gammel, svag og kan gøre hvad jeg gør, så ville jeg være mere end glad for at fortsætte på denne måde.

Zlatan vil dermed på ingen måde erkende at alderen er ved at indhente ham, tværtimod. Han måtte dog, for Danmarks skyld, gerne skrue ned for blusset når Sverige og Danmark tørner sammen i de to play-off-kampe, der kommer til at bestemme, hvem der får billetten til EM i Frankrig næste sommer.

 

INGEN KOMMENTARER