Viborg-træner: Det drejer sig om overlevelse

Viborg-træner: Det drejer sig om overlevelse

833
0
DEL

Viborgs cheftræner Johnny Mølby har opskriften på overlevelse i Superligaen klar, og håber at klubben, med en styrket defensiv kan sikre sig endnu en sæson i landets fremmeste række.

Superligaen genoptages i denne weekend og kampen om de afgørende placeringer går for alvor i gang.

Viborg FF indtager en 10. plads inden forårets kampe og her er målet klart:

– Vi er jo oprykkere, og målet for os er at overleve. Det har vi skabt et godt udgangspunkt for nu. Det er det, det drejer sig om. Kommer vi fri af nedrykning, så gælder det jo om at slutte så højt som muligt og samtidig udvikle holdet og blive bedre til at spille på den måde, vi gerne vil spille, siger Johnny Mølby ifølge Jyllands Posten.

I vinterpausen har holdet haft fokus på de positive ting fra efteråret og forsøgt at gøre sig endnu skarpere i forhold til defensiven:

– Der er ikke pillet så meget ved de store linjer. Vi har haft meget fokus på vores defensive organisation.

Læs også: Viborg forstærker sig yderligere

– Vi var gennem en god udvikling i efteråret og spillede nogle gode kampe til slut. Det vil vi så gerne arbejde videre med og blive endnu bedre til, forklarer han.

Mølby og co. har hentet amerikaneren George Fochive samt danske Mikkel Vestergaard og Søren Frederiksen siden efteråret.

– Nu har vi mere konkurrence om pladserne. De har alle tre vist os, at det her kan blive rigtig spændende, siger Viborg-træneren.

Søren Frederiksen er kendt for sit offensive spil, men hos de grønblusede er han tiltænkt rollen som back:

– Han blev jo så småt omskolet allerede i FCK-tiden. Han har en god boldomgang, er god i pasningerne og er blevet bedre taktisk i forhold til, hvordan vi gerne vil spille i forsvaret, siger han.

Viborg tager imod FC Nordsjælland klokken 13 på søndag i en kamp, hvor fokus er på at lukke helt ned for modstanderens angribere, forklarer Mølby:

– Vi skal være dygtige til at håndtere deres offensive spillere. De er hurtige, og de kan skabe noget på egen hånd. Og så må vi selv være skarpe i den anden ende.

INGEN KOMMENTARER