Nykåret FIFA-præsident lover bedre tider: Alle vil blive stolte over FIFA

Nykåret FIFA-præsident lover bedre tider: Alle vil blive stolte over FIFA

903
0
DEL

Den nykårede FIFA-præsident Gianni Infantino lover bedre tider i verdensorganisationen. Fokus vil blive at genskabe dens image, og så vil han gøre alle stolte af FIFA. 

Fredag løb Gianni Infantino med valgsejren efter anden stemmerunde, hvor han samlede intet færre end 115 af de i alt 207 stemmer.

Der venter den nu forhenværende generalsekretær i UEFA et kæmpestort arbejde i fodboldorganet FIFA.

Det, der førhen har været et glansbillede, er begyndt at krakelere. FIFA har mistet sin troværdighed efter korruptions- og bestikkelsesskandaler, og nu handler det om at få genskabt den tillid og respekt, mener den nykårede præsident.

– Vi vil vinde respekten tilbage gennem hårdt arbejde og dedikation, og så vil vi sikre, at vi endelig kan fokusere på denne vidunderlige sport, som fodbolden er, indleder Infantino ifølge Sky Sports og fortsætter:

Læs også: FIFA-skandalen: Det fulde overblik

– Vi vil genoprette FIFAs image og sikre os, at alle er glade.

– Til aktionærerne, de nationale forbund, ligaerne, klubberne, spillerne og fansene vil jeg gerne sige, at I bliver stolte af FIFA. I vil blive stolte over, hvad FIFA vil gøre for fodbolden.

Læs også: Sepp Blatter skuffet, trods nedsat karantæne

– FIFA har gennemgået dårlige tider og kriser, men disse dage er ovre, fastslår den nykårede præsident.

– Vi skal bygge broer og ikke mure. Fodbold kan helt afgjort gøre det. Jeg ønsker at fokusere på fodbolden.

– Valget har fundet sted. Jeg er blevet valgt, og nu slår vi op på den side, vi startede på. Vi skal arbejde sammen, og jeg vil vise hele verden, at jeg ikke er en kandidat fra Europa eller noget i den dur. Jeg er fodboldens kandidat, og fodbold er universelt.

Læs også: Brøndby-svensker: Vi har arbejdet på det offensive

– Det er dét, vi vil starte med at gøre i FIFA: at samarbejde med alle for udviklingens skyld i fodbold og ikke koncentrere os om politik, snakke om divisioner og barrierer, siger Infantino til slut.

Gianni Infantino var DBUs foretrukne kandidat inden valget.

Læs også: Brøndby-profil tvivlsom til forårspremiere

INGEN KOMMENTARER