Analyse: Danmarks potentielle modstandere i play-off

Analyse: Danmarks potentielle modstandere i play-off

1090
0
DEL

I tirsdags blev de sidste kampe afviklet i EM-kvalifikationen til næste års EM-slutrunde i Frankrig. Vi vil i denne artikel kigge lidt nærmere på, hvilke modstandere Danmark har mulighed for at møde.

Skuffelsen har været stor for de danske drenge, efter at den direkte vej til EM-slutrunden næste sommer glippede for leden. Alligevel har vi dog en smule grund til at være optimistiske, i hvert fald hvis vi tager et kig på, hvilke fire modstandere, som Danmark kan møde i de to play-off kampe. Især skal vi være glade for, at vi undgår at møde Irland, der tidligere hen har været en ond ånd for det danske fodboldlandshold.

Seedet: Ukraine, Bosnien, Sverige og Ungarn

Useedet: Danmark, Norge, Slovenien og Irland

Ukraine: Et stærkt ukrainsk hold. Vi kender allerede deres liga, hvor Shakhtar Donetsk, Dynamo Kiev og Dnipro blandt andet har optrådt flittigt i de europæiske turneringer. Derudover råder Ukraine faktisk over et par store navne. Yarmalenko af et af de navne vi særligt skal holde øje med, hvis vi kommer i en situation, hvor vi skal en tur øst på og møde Ukraine. Derudover har holdet også gode navne i Shevchuk, Garmash, Kucher og Stephanenko, der alle sammen til dagligt optræder i store europæiske klubber heriblandt Shakhtar. Ukraine var i en meget stærk besat pulje, hvor de formåede at skrabe 19 point sammen. Faktisk kunne holdet have spillet sig videre til EM med en sejr over Spanien, men her misbrugte man alt for mange chancer, og det kom til at koste dyrt for østeuropæerne. Det her hold skal Danmark virkelig passe på. Hvis vi møder Ukraine, vil jeg faktisk skyde på, at vi ikke går videre til slutrunden næste sommer.

Ukraines deltagelelser ved slutrunder: VM i 2006, EM i 2012

Bedste resultat ved en slutrunde: Kvartfinalist ved VM 2006

Placering på FIFAs verdensrangliste: 24

Danmarks chancer mod Ukraine: 70-30 i ukrainernes favør.

Bosnien-Hercegovina: Ligeledes som Ukraine er Bosnien-Hercegovina et ganske godt fodboldhold. Ved VM-slutrunden i Brasilien i fjor var Bosnien en af de lande, der var med i det brasilianske, og det skyldes, at Bosnien faktisk har fået et rigtig slagkraftigt hold. Med Edin Dzeko som den helt store stjerne, og med super kreatøren, Miralem Pjanic, er det bosniske mandskab rigtig godt besat. Dertil er der en række spændende navne også. Ibisevic, som vi kender fra Bundesligaen, er også at finde på det bosniske landshold, ligesom evigkæmperen Emir Spahic er med i Bosniens trup. Hvis Danmark skal op mod Bosnien, så skal vi virkelig stå tidligt op for at stoppe Edin Dzeko og co. Bosnien kommer med selvtillid fra deres kvalifikation til play-off kampene. Bosnien startede ligeså skidt i deres gruppe, som Danmark sluttede deres gruppe af med, og jeg tror desværre godt, at indgangen til de to kampe kan blive afgørende. Derfor skal danskerne virkelig tage sig sammen og spille op til deres bedste, hvis de skulle gå hen og møde Bosnien-Hercegoniva.

Bosniens deltagelser ved slutrunder: VM 2014

Bedste resultat ved slutrunder: Gruppespillet VM 2014

Placering på FIFAs verdensrangliste: 30

Danmarks chancer mod Bosnien: 60-40 i Bosniens favør.

Ungarn: Drømmemodstanderen for Danmark vil helt klart være Ungarn. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har det store kendskab til det ungarske hold, og det er der også en god grund til. Godt nok har Ungarn klaret det okay i europæisk fodbold i de seneste par år, men i landsholdssammenhæng er det ikke ligefrem gået godt for Ungarn. Zóltan Gera er holdets anfører og helt klart også en af de eneste bærende kræfter på holdet. Lig dertil Dzsudzak, som vi kender fra tiden i PSV. Alligevel formåede Ungarn dog i en meget svag pulje at ende på 3. Pladsen og til skrabe sig 16 point. Flere point end Danmark fik vel og mærke. Men det er altså ikke en særlig stærk modstander, som danskerne vil komme op i mod. Men vi må aldrig undervurdere dem. De har trods alt formået at spille sig videre til play-off kampene. Men lad mig sige det med det samme. Danmark skal kunne slå Ungarn, alt andet vil være en fiasko.

Ungarns deltagelser ved slutrunder: 9 VM-slutrunder, 5 EM-slutrunder

Bedste resultat ved slutrunder: Finalist ved VM 1938 og 1954

Placering på FIFAs verdensrangliste: 33

Danmarks chancer for mod Ungarn: 70-30 i Danmarks favør

Sverige: Sidst, men ikke mindst, kan vi få naboopgøret over dem alle. Danmark mod Sverige. Personligt selv håber jeg faktisk lidt på, at vi kommer til at møde Sverige, og det er der en god grund til, at jeg gør. Kigger man nemlig på statistikkerne over indbyrdes kampe mod svenskerne, viser statistikken faktisk, at Danmark har et super godt tag på Sverige. Vi husker vi alle sammen den famøse kamp i Parken, hvor Danmark blev taberdømt. Ser vi bort fra den kamp, har vi været lidt af en ond ånd for de blågule. Da vi til spillede os en plads ved VM-slutrunden i 2010, gjorde vi det på baggrund af en flot sejr over Sverige i Parken, hvor Jakob Poulsen fra FC Midtjylland sparkede os videre. Det var en af begrundelserne for, hvorfor det ville være super sjovt, hvis vi skulle møde svenskerne. En anden ting er den forfatning, som det svenske hold er i lige for tiden. Dårligt spil gennem hele kvalifikationen har været temaet for drengene fra det ”du gamle du frija”, som de så fint kalder det. Kigger man dog på truppen, så er der altså kvalitet. Vi kender alle Zlatan, ham behøver vi ikke nævne så meget. Marcus Berg er dog en spiller vi bør holde et vågent øje med. Han er farlig, og har scoret mange mål for både sit klubhold og for Sverige på det seneste. Vi kender også alle Pierre Bengtsson, Oscar Wendt, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Ludwig Augustinsson osv. der alle har optrådt eller optræder i den danske Superliga lige nu. Så har svenskerne også en farlig skytte i Kim Källström som helt sikker vil forsøge at gøre det onde ved Danmark. Så det er et spændende hold, som svenskerne har. Jeg ser nogle meget tætte opgør for mig, hvis vi skal møde svenskerne, men jeg har en tro på, at Morten Olsen og co. kender det svenske hold så godt, at vi også kan snige os med til slutrunden næste sommer.

Sveriges deltagelser ved slutrunder: 11 VM-slutrunder, 4 EM-slutrunder

Bedste resultat ved slutrunder: Semifinalen ved EM 1992

Placering på FIFAs verdensrangliste: 45

Danmarks chancer mod Sverige: 60-40 i Danmarks favør

Der trækkes lod til play-off kampene på søndag klokken 11.15. Lad os håbe på det bedste for det danske landshold og lad os håbe, at danskerne i sidste ende kan juble som på billedet. Vi orker ikke endnu en slutrunde uden dansk deltagelse!

INGEN KOMMENTARER