Arsenal-manager: Özil afgører kampe

Arsenal-manager: Özil afgører kampe

676
0
DEL

Arsenals tyske midtbanekreatør, Mesut Özil, har i denne sæson været i strålende spillehumør, og så sent som i går lagde landsholdsspilleren op til to mål i The Gunners’ 2-1-sejr over Manchester City. Arsene Wenger erkender i den forbindelse tyskerens evne til at afgøre kampe på banens sidste tredjedel. 

Den tidligere Real Madrid-mand er godt på vej til at slå rekorden for flest assists i en enkelt Premier League-sæson. En rekord, som den tidligere Arsenal-stjerne, Theirry Henry, i øjeblikket er indehaver af med 21 assists.

Den tyske midtbanespiller ånder dog franskmanden i nakken, da Özil med sine to assists i gårsdagens topopgør kom op på 15 assists i denne sæson, og vi befinder os kun i december måned.

Den 27-årige tysker har, sammen med Leicesters stjerneduo Jamie Vardy og Riyad Mahrez, været blandt de bedste spillere i denne sæsons udgave af Premier League. Tyskerens franske manager er heller ikke bleg for at understrege spillerens store betydning for Arsenal-mandskabet.

– I fodbold har du brug for en spiller, der giver bolden til én, der scorer. På vores hold er det oftest Mesut Özil, der er den spiller, slog den 66-årige franskmand fast overfor klubbens officielle hjemmeside.

Ikke blot er Özil den spiller i de fem bedste ligaer, der har lavet flest assists i denne sæson, han er også manden bag flest kreerede chancer i indeværende sæson. Den rolige midtbanemand har nemlig stået bag 67 chancer. Han laver i gennemsnit således 4,1 nøgleafleveringer pr. kamp.

Wenger har i denne sæson været hårdt ramt af skader, især på midtbanepositionerne. Özil har dog stor andel i, at London-klubben stadig er at finde i toppen af ligaen med kun to point op til førstepladsen.

INGEN KOMMENTARER