Fem grunde til, at Tottenham stadig bør kæmpe for Premier League-titlen

Fem grunde til, at Tottenham stadig bør kæmpe for Premier League-titlen

1686
0
DEL

Leicester kan selv afgøre Premier League i denne sæson, men Tottenham spøger i kulissen. Leicester slog således Sunderland i weekenden, men Tottenham svarede igen ved at køre Manchester United over.

Mauricio Pochettinos tropper befinder sig på andenpladsen i Premier League, syv point bag førerholdet Leicester. Der er kun fem kampe tilbage af denne sæson, men Tottenham bør ikke opgive titel-drømmene endnu. Her er fem grunde til, hvorfor Tottenham ikke burde kaste håndklædet i ringen:

Presset kan blive for stort for Leicester.

Leicester har ikke ligefrem erfaring i at kæmpe med om Premier League-mesterskabet. Det kan vise sig at blive et problem, når det virkelig gælder. Hos Tottenham er erfaringen med at ligge i toppen en anelse større, hvilket kan vise sig, at give London-klubben en fordel i slutspurten. Leicester har ikke været slemme til at spilde point, men alt kan ske, når den store dag nærmer sig.

Jan Vertonghen er tilbage.

Tottenhams ubestridte forsvarsgeneral er tilbage. Kevin Wimmer har gjort det godt i Vertonghens fravær, men den erfarne belgier var så godt som fejlfri imod Manchester United. Partnerskabet med sin landsmand i forsvaret i Tottenham, Toby Alderweireld, var formidabelt i efteråret. Nu kan partnerskabet blive uvurderligt for Tottenham i deres jagt på Leicester. Robert Huth og Wes Morgan har tidligere vist, hvor meget solidaritet i forsvaret betyder.

Pochettino har det stærkest mulige hold til rådighed.

Med Vertonghen, Mousa Dembele og Erik Lamela, som scorede et mål og leverede en assist imod Manchester United, tilbage på holdkortet, må Pochettino siges, at have frit valg på øverste hylde. Derudover er det en ekstra bonus for Tottenham, at Eric Dier undgår en karantæne. Hans ni gule kort er således sat ud af spillet. Kampe uden den defensive kunne have været fatale for Tottenhams titel-drømme.

Ikke mere Europa League.

Internationale kampe kan være en sand byrde for et hold. At spille kamp om torsdagen og igen om søndagen kan være dræbende for et hold, især hvis kampen om torsdagen er forbundet med lange rejser. Derudover gav Europa League heller ikke meget tid til forberedelse for Pochettino. Tottenham er imidlertid blevet slået ud af Borussia Dortmund, hvorfor de nu kan have fuldt fokus på Premier League.

Tottenham er det bedste hold.

Der kan ikke herske meget tvivl om, at Tottenham, på papiret i hvert fald, er det bedste hold, hvis man sammenligner dem med Leicester. Leicester indtager måske førstepladsen, men spillerkapaciteten hos Tottenham er særdeles overlegen. Tottenham har lukket færrest mål ind og i øvrigt scoret flest mål, hvilket giver dem den bedste målscore i ligaen. I tre ud af de seneste fire sæsoner, er det holdet med den bedste målscore, der har vundet Premier League.

Et hårdere skema kan være grunden til, at Tottenham trods “kun” indtager andenpladsen. Tottenham har ikke formået at vinde halvdelen af alle kampe, der er kommet lige efter en optræden i Europa League. Derfor kan det meget vel være Europa League, der får bugt med titel-drømmene i Tottenham, hvis jagten på førstepladsen glipper.

 

 

 

 

 

 

INGEN KOMMENTARER