Flere fodboldspillere dropper kødet

Flere fodboldspillere dropper kødet

2508
0
DEL
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

I jagten på de marginaler, der i sidste ende kan afgøre fodboldkampe, er fodboldstjernerne hele tiden opmærksomme på nye måder at forbedre deres fysiske og mentale tilstand.

Over de senere år har flere fodboldprofiler også valgt at droppe kødet. Når man er på en grøn kost, så skal man huske at få nogle kosttilskud, blandt andet B12. Man kan læse mere om disse kosttilskud på Kosttilskudguiden.

Nogle er blevet vegetarer, mens andre er gået skridtet videre og har droppet alle animalske produkter, såsom den danske målmand, Jonas Lössl.

Hvad er forskellen på vegetar og veganer?

For hurtigt at kridte banen op, så er en vegetar en person, der ikke spiser kød, men fortsat kan spise animalske produkter, såsom æg, smør og mælk.

En veganer er derimod en person, der slet ikke rører animalske produkter, dvs. hverken kød, æg, smør eller mælk.

I alle tilfælde findes dog erstatningsprodukter, da flere producenter har skabt kød af planter, ægge-erstatning med planter, smør af planter samt mælk af grønne kilder, såsom mandler, havre, ris og lignende.

6 fodboldspillere, som har valgt den grønne vej

Der findes mange fodboldprofiler, som har droppet kødet. Her ser vi nærmere på seks spillere.

Lionel Messi, 32 år, Argentina:

Messi, der i går vandt sin 6. Ballon d’Or, er ikke kommet sovende til resultaterne i karrieren. Han fokuserer også på kosten på ét af parametrene. Messi spiser vegansk kost, men kun i fodboldsæsonen og han har gjort det siden 2017, forlyder det.

Han ønskede at forbedre sine præstationer, og blandt nogle af fordelene er, at han har tabt sig nogle kilo, hvilket har gjort ham endnu hurtigere. Han spiser efter sigende en masse frisk frugt og grønt på sin tallerken.

Sergio Agüero, 31 år, Argentina:

Den argentinske angriber blev anbefalet at skifte til en vegansk kost op til VM-slutrunden 2018 af sin læge. I dag er han angiveligt ikke fuldblods-veganer, men han spiser en ren vegansk kost, når han spiller ofte eller er i færd med ligasæsonen.

Jonas Lössl, 30 år, Danmark:

Den danske keeper har opnået mange fordele ved at spise vegansk, fortæller han til TV 2 Sport.

“Jeg får en masse ting ud af det. Jeg får både noget lækkert mad, og så kan jeg bruge det i forhold til min sport. Jeg tror på, det er en rigtig, rigtig vigtig ting, som måske kan putte et par år mere på min karriere,” siger Jonas Lössl til TV 2 SPORT.

Héctor Bellerín, 24 år, Spanien:

Arsenal-backen er én af verdens hurtigste backs. Bellerín er ligeledes på en 100 % vegansk kost. Her deler han sit syn på, hvorfor han startede på den plantebaserede kost.

“Til at begynde med handlede det om at prøve det. Hvordan smager det, hvordan føles det, og hvordan hjælper det mig. Men jeg tror, at det gør mere end dette, og nu er jeg blevet helt afhængig af denne særlige diæt. Jeg elsker at spise vegansk.”

Fabian Delph, 30 år, England:

I slutningen af 2017 skiftede Delph til en vegansk kost. Han har tidligere udtalt følgende om sit valg:

“Jeg føler, at min nye livsstil er nøglen til, hvordan jeg har udviklet mig over de seneste måneder. Jeg føler mig styrket med denne nye overgang.”

Jermain Defoe, 37 år, England:

Defoe peger på vegansk kost som årsagen til at han har undgået store muskelskader. Han har ikke i sinde at stoppe karrieren foreløbig, selvom han på papiret nærmer sig fodboldpensionen.

Defoe står desuden noteret for næsten 500 kampe i den bedste engelske række, Premier League.

INGEN KOMMENTARER